FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ODBIJENA PONUDA TELE2 - NOVI NATJEČAJ KRAJEM LISTOPADA

ZAGREB, 18. listopada 2004. (Hina) - Vijeće Hrvatske agencije zatelekomunikacije odbilo je ponudu tvrtke Tele2 d.o.o. za trećeg koncesionara mobilne telefonije u Hrvatskoj, a prihvatilo je ponudepostojećih operatera - HT mobilnih komunikacija i VIPnet-a zakoncesionare treće generacije mobilne telefonije.
ZAGREB, 18. listopada 2004. (Hina) - Vijeće Hrvatske agencije za telekomunikacije odbilo je ponudu tvrtke Tele2 d.o.o. za trećeg koncesionara mobilne telefonije u Hrvatskoj, a prihvatilo je ponude postojećih operatera - HT mobilnih komunikacija i VIPnet-a za koncesionare treće generacije mobilne telefonije.

Te je odluke objavio danas predsjednik Vijeća Agencije Gašper Gaćina, najavivši istodobno da će do kraja ovog mjeseca biti objavljen novi natječaj za dodjelu koncesija u mobilnoj telefoniji.

Vijeće bi još ovog tjedna, naglasio je Gaćina, moglo usuglasiti tekst novog natječaja te odlučiti koliko će koncesija njime biti oglašeno. Slijedom toga, istaknuo je da bi se u Hrvatskoj već u prosincu ove godine moglo znati ime novog trećeg operatera mobilne telefonije.

U vezi odbijanja ponude hrvatsko-švedske tvrtke Tele2, Gaćina je pojasnio da je ta ponuda ocijenjena s manje od potrebnih ukupnih 400 bodova.

Glavnom slabošću ponude tvrtke Tele2, kako kaže, ocijenjen je njen doprinos razvoju nacionalnog gospodarstva, kao i njihova prijava samo za GSM koncesiju (druge generacije mobilne telefonije), a ne za kombiniranu koncesiju druge i treće generacije. (GSM/UMTS).

I u ostalim dijelovima ponude, poput tehničkog plana, izgradnje sustava te nastupa na tržištu, nisu dobili dosta bodova, napomenuo je Gaćina.

Tvrtke HT mobilne komunikacije i VIPnet koncesiju za UMTS (treću generaciju mobilne telefonije) odlukom Vijeća dobivaju na 20 godina. Za to će svaka morati izdvojiti za prvu godinu rada po 132 milijuna kuna, a ugovor o tome s Vijećem trebaju potpisati u roku mjesec dana.

Uvjet za dobijanje te koncesije je i da u roku od dvije godine signalom UMTS mreže pokriju 25 posto stanovništva, a u razdoblju od pet godina 50 posto stanovništva.

Gaćina je na kraju kazao kako se nada da će novim natječajem Hrvatska dobiti kvalitetnog i tržišno konkurentnog trećeg operatera mobilne telefonije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙