FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ponedjeljak odluka o dodjeli GSM i UMTS koncesija

ZAGREB, 15. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska agencija zatelekomunikacije u ponedjeljak, 18. listopada, javno će priopćitiodluku Vijeća te Agencije o dodjeli koncesija u mobilnoj telefonijidruge (GSM/DCS-1800) i treće generacije (UMTS), doznaje se iz teAgencije.
ZAGREB, 15. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska agencija za telekomunikacije u ponedjeljak, 18. listopada, javno će priopćiti odluku Vijeća te Agencije o dodjeli koncesija u mobilnoj telefoniji druge (GSM/DCS-1800) i treće generacije (UMTS), doznaje se iz te Agencije.

Vijeće Hrvatske agencije za telekomunikacije i stručne službe Agencije razmotrili su zaprimljene ponude i zahtjeve na natječaj za te koncesije te će odluku o dodjeli ili nedodjeli objaviti, kako je i najavljeno, 18. listopada.

Po isteku roka za podnošenje ponuda na natječaj za dodjelu tri koncesije druge generacije mobilne telefonije (GSM/DCS-1800) i za tri koncesije treće generacije (UMTS) 14. rujna u Agenciji su otvorene ukupno dva pristigla zahtjeva i jedna ponuda.

Postojeći hrvatski operateri mobilne telefonije, tvrtke T-Mobile Hrvatska i VIPnet predali su zahtjev samo za dodjelu koncesija treće generacije, dok je jedinu ponudu za koncesiju druge generacije dala tvrtka "Tele2" d.o.o., iza koje stoji istoimeni švedski operater.

Ta je tvrtka, predstavljajući se javnosti krajem rujna, naznačila da ima podršku devet hrvatskih kompanija (Dalekovod, Jamnica, FIMA Holding, Croatia osiguranje, Nexe grupa, Konstruktor-inženjering, Lura, Institut građevinarstva Hrvatske i Privredna banka Zagreb), dok je koordinator investicijski fond "Quaestus".

Ako Vijeće prihvati njihovu ponudu "Tele2" bi mogao postati novi, treći operater mobilne telefonije na hrvatskom tržištu.

Iz Agencije se ovih dana nije moglo doznati jeli u konkurenciji i ponuda francusko-hrvatskog konzorcija "Match Telekoma" (iza koje stoji kapital i znanja francuskog "Alacatela", INA-e i drugih, za sada još nepoznatih tvrtki), a čiji je predstavnik zakasnio 10-ak minuta na predaju ponude 14. rujna. O tome su iz Agencije kazali samo da će "Vijeće Agencije u potpunosti ispoštovati odredbe natječaja za dodjelu koncesija".

Konzorcij "Match Telekom", kako se neslužbeno doznaje, u svojoj je ponudi tražio kombiniranu koncesiju (GSM/UMTS).

Na upit o eventualnom novom natječaju za dodjelu koncesije za koje se na ovome natječaju nije nitko javio, iz Agencije su napomenuli da je preuranjeno govoriti o raspisivanju novog natječaja dok postojeći još nije okončan. Dodaju da Vijeće Agencije tek nakon okončanja ovoga natječaja odnosno nakon donošenja odluke o dodjeli koncesije, može pokrenuti postupak utvrđivanja postoji li dovoljno prostora za raspisivanje novog natječaja za dodjelu koncesija.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙