FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Vukelić o poduzetništvu u Istri

PULA,25. listopada(Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništvaBranko Vukelić ocijenio je danas u Puli da Istarska županija nije samoturistički, već i gospodarski iznimno snažna županija, što je vrlodobar spoj koji je na ovim prostorima do sada dao izuzetne rezultate.
PULA,25. listopada(Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić ocijenio je danas u Puli da Istarska županija nije samo turistički, već i gospodarski iznimno snažna županija, što je vrlo dobar spoj koji je na ovim prostorima do sada dao izuzetne rezultate.

Po pitanju poduzetničke infrastrukture, odnosno zona, centara i inkubatora, u Istri se učinilo mnogo i ova se županija, u odnosu na ostale hrvatske regije, nalazi pri samom vrhu, dodao je ministar Vukelić na sastanku s istarskim županom Ivanom Jakovčićem i suradnicima.

"Upravo iz tog razloga ovo će ministarstvo i dalje pratiti sve razvojne projekte u Istri jer nije nam cilj pomagati samo onim županijama koje zaostaju, već i onima koje se brže razvijaju jer je to od nacionalnog interesa", naglasio je ministar Vukelić.

Govoreći o razvoju poduzetničkih zona, rekao je kako će Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u ovoj godini dostići trogodišnja ulaganja prošlog ministarstva i vlade.

Izrazivši zadovoljstvo potporom tog ministarstva svim razvojnim projektima u Istri, istarski župan Ivan Jakovčić istaknuo je kako je istarsko gospodarstvo u dinamičnom rastu te kako je od 2001. godine do danas u Istri otvoreno 4299 novih radnih mjesta. Upravo iz tog razloga on smatra kako će do svibnja 2005. godine, kada istječe mandat sadašnjem županijskom poglavarstvu, biti ostvaren cilj o pet tisuća novih radnih mjesta.

"To nije samo zasluga poglavarstva, već gospodarske i obrtničke komore, te samih poduzetnika koji su prepoznali interes za jačanjem ove djelatnosti", ocijenio je Jakovčić.

Nakon sastanka s istarskim županom ministar Branko Vukelić održao je javnu tribinu za poduzetnike na kojoj je bilo govora o poticajnim programima toga ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙