FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNAPREĐENJE GOSPODARSKE SURADNJE S IRANOM

ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Daljnji razvoj gospodarskih odnosaizmeđu Republike Hrvatske i Islamske Republike Iran bila je temadanašnjeg razgovora ministra gospodarstva, rada i poduzetništva BrankaVukelića i iranskog ministra kooperative Alija Sofija.
ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Daljnji razvoj gospodarskih odnosa između Republike Hrvatske i Islamske Republike Iran bila je tema današnjeg razgovora ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Branka Vukelića i iranskog ministra kooperative Alija Sofija.

Tom su prilikom ministri potpisali Memorandum o razumijevanju i suradnji između hrvatskog Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i iranskog Ministarstva za kooperative.

Govoreći o gospodarskim odnosima između Hrvatske i Irana, ministar Vukelić je istaknuo kako se u prvih šest mjeseci ove godine bilježi porast u robnoj razmjeni između dvije zemlje. Pri tome je dodao kako još nisu iskorištene sve mogućnosti koje bi pridonijele još boljoj gospodarskoj suradnji između dvije zemlje, priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Na sastanku je posebno istaknuto zanimanje za suradnju dviju zemalja na području brodogradnje, infrastrukturnih projekata i proizvodnje i remonta iranskih lokomotiva i tračnih vozila, kao i mogućnost hrvatskih luka, posebice Luke Rijeka, da postanu mjesto ulaza iranske robe za zemlje srednje i istočne Europe.

Također je zaključeno da skorašnji posjet Iranu državnog tajnika za gospodarstvo u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva te održavanje sjednice Mješovitog hrvatsko-iranskog odbora za gospodarsku suradnju, treba iskoristiti za unapređenje gospodarskih odnosa Hrvatske i Irana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙