FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukelić u Sisku o razvoju poduzetništva

SISAK, 12. listopada 2004. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada ipoduzetništva Branko Vukelić najavio je danas u Sisku da će obnovaelektromreže na područjima od posebnog državnog interesa uSisačko-moslavačkoj županiji i izgradnja nove trafostanice "Siscia" utom gradu imati prioritet u razvojnim projektima Hrvatskeelektroprivrede (HEP) u idućem razdoblju.
SISAK, 12. listopada 2004. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić najavio je danas u Sisku da će obnova elektromreže na područjima od posebnog državnog interesa u Sisačko-moslavačkoj županiji i izgradnja nove trafostanice "Siscia" u tom gradu imati prioritet u razvojnim projektima Hrvatske elektroprivrede (HEP) u idućem razdoblju.

"Time će se stvoriti nužni infrastrukturni preduvjeti za razvoj poduzetništva na tom području i otvaranje novih radnih mjesta", rekao je ministar Vukelić na konferenciji za novinstvo.

Naglasio je da će se osobno zauzeti da se u toj županiji izgrade potrebni dalekovodi i da to područje dobije dovoljnu snagu električne energije, potrebnu za razvoj novih proizvodnih postrojenja, podizanje poslovnih zona i gospodarsku djelatnost, te da će takvi projekti imati potporu Ministarstva i Vlade.

Ministar Vukelić podržao je projekt modernizacije sisačke rafinerije nafte. "Nismo zadovoljni što se do sada nije značajnije ulagalo u modernizaciju rafinerija", rekao je dodavši da je "Ina dužna ulagati u modernizaciju rafinerija" te da će Ministarstvo i Vlada inzistirati na dinamici i rokovima njihove modernizacije.

"Vlada nije odustala od izgradnje autoceste Zagreb - Sisak i ona će se graditi", istaknuo je Vukelić komentirajući novinske napise da je izgradnja te autoceste ponovno upitna.

Ministar Vukelić popodne je u Sisku razgovarao s vodstvima Županije, gradova i općina te Županijske gospodarske komore Sisak o stanju gospodarstva u Županiji te o mogućnostima i programima razvoja malog i srednjeg poduzetništva.

Na javnoj tribini, koju je održao sa suradnicima, predstavio je poduzetnicima projekte poticanja poduzetništva, ocijenivši da do sada u Hrvatskoj nije bilo boljih i poticajnijih projekata razvoja malog i srednjeg poduzetništva. Pozvao je sadašnje i buduće poduzetnike da se uključe u te povoljne kreditne programe, a lokalne vlasti da daju vlastite dodatne stimulacije razvoju poduzetništva na svom području, istaknuvši za primjer Šibensko-kninsku županiju koja je dala vlastiti poticaj za sadnju maslina.

Ministar Vukelić čestitao je Sisačko-moslavačkoj županiji i županu Đuri Brodarcu na do sada postignutim rezultatima u poticanju poduzetništva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙