FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PGŽ: NOVI KREDITNI PROGRAM ZA PODUZETNIKE

RIJEKA, 14. listopada 2004. (Hina) - Primorsko-goranska županijasudjelovat će u projektu Ministarstva gospodarstva, rada ipoduzetništva "Lokalni projekti razvoja-poduzetnik" za 2004. teosigurati 500.000 kuna za subvencioniranje kamata poduzetničkihkredita i, putem poslovnih banaka, kreditni potencijal od 50 milijunakuna.
RIJEKA, 14. listopada 2004. (Hina) - Primorsko-goranska županija sudjelovat će u projektu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva "Lokalni projekti razvoja-poduzetnik" za 2004. te osigurati 500.000 kuna za subvencioniranje kamata poduzetničkih kredita i, putem poslovnih banaka, kreditni potencijal od 50 milijuna kuna.

Prema podacima sa sjednice županijskog Poglavarstva kreditiranje poduzetničkih programa omogućit će Erste & Steiermarkische banka s 25 milijuna kuna, Zagrebačka banka s 15 milijuna, te Croatia banka i Kvarner banka s kreditnim potencijalom od po 5 milijuna kuna.

Dodatnih 500 tisuća kuna za subvencioniranje kamata osigurat će Ministarstvo.

Najniži iznos kredita bit će 5000 eura, a najviši nije određen.

Promjenjiva kamatna stopa je 5,8 posto, a Županija i Ministarstvo subvencionirat će po 1 do 2 postotna boda, pa će kamate za krajnje korisnike, ovisno o kategoriji poduzetnika, biti od 1,8 posto do 3,8 posto.

Pravo na subvencioniranje kamata ostvarit će poduzetnici koji ulažu u proizvodne djelatnosti i novo zapošljavanje te koji ne koriste druge kreditne programe.

Rok otplate kredita, s počekom od najviše 2 godine, je 10 godina, a instrumenti osiguranja bit će hipoteke i državna jamstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙