FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Minisitar Vukelić u Krapinsko-zagorskoj županiji

KRAPINA, 13. listopada 2004. (Hina) - Ministar gospodarstava, rada ipoduzetništva Branko Vukelić danas je posjetio Krapinsko - zagorskužupaniju kako bi domaćinama predstavio nove Vladine projekte zapoticanje poduzetništva koji bi trebali oživjeti zagorskogospodarstvo.
KRAPINA, 13. listopada 2004. (Hina) - Ministar gospodarstava, rada i poduzetništva Branko Vukelić danas je posjetio Krapinsko - zagorsku županiju kako bi domaćinama predstavio nove Vladine projekte za poticanje poduzetništva koji bi trebali oživjeti zagorsko gospodarstvo.

Vukelić se s čelnim ljudima Županije, predvođenim županicom Vlastom Hubicki, dogovorio da će Županija potpisati ugovor s resornim ministarstvom o novim i povoljnijim zajmovima za poduzetnike. Projekte za poticanje poduzetništva Vukelić je predstavio i zagorskim gospodarstvenicima na javnoj tribini u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini.

Kako je rekao, nove se poduzetnike želi ohrabriti i dati im sve potrebne podatke, a novi su projekti sustavni dio mjera koje prate poduzetnike od početka ulaska u poduzetničke poslove.

Ministar je ponovio kako su zajmovi za poduzetnike povoljni, kamate su od dva do četiri posto, a najniže od dva posto namijenjene su poduzetnicima početnicima, braniteljima i ženama. Početnici mogu dobiti i poticaje do 46 tisuća kuna, što uključuje besplatnu izobrazbu, plaćanje njihovih voditelja ili savjetodavaca i izradbu poduzetničkih programa, predstavio je program Vukelić.

U Zagorju, kao i drugdje u Hrvatskoj, gospodarstvo je u teškoćama, ali ima budućnost, istaknuo je i dodao da o velikoj poduzetničkoj aktivnosti u Zagorju svjedoči i to što je Ministarstvo zaprimilo dvadesetak zahtjeva iz gradova i općina za sufinanciranje poduzetničkih zona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙