FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTVOREN ZAPREŠIĆKI SAJAM GOSPODARSTVA

ZAGREB, 15. listopada 2004. (Hina) - Šesti međunarodni sajamgospodarstva otvoren je danas u Zaprešiću, na njemu do nedjelje, 17.listopada, sudjeluje 170 izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Bosne iHercegovine, a predstavljaju se i udruženja i institucije za poticanjeobrta i poduzetništva.
ZAGREB, 15. listopada 2004. (Hina) - Šesti međunarodni sajam gospodarstva otvoren je danas u Zaprešiću, na njemu do nedjelje, 17. listopada, sudjeluje 170 izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a predstavljaju se i udruženja i institucije za poticanje obrta i poduzetništva.

Organizator sajma je Udruženje obrtnika Zaprešića, u suradnji sa Gradskim poglavarstvom Grada Zaprešića, a pokrovitelj je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

Sajam je otvorio ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić. Tom prigodom ocijenio je da slika poduzetnika u javnosti još uvijek nije onakva kakva bi trebala biti. Ovakvi sajmovi, rekao je, značajni su upravo za propagiranje poduzetništva i obrtništva te za stvaranje dobrih uvjeta koji će pomoći poduzetnicima u realizaciji njihovih projekata.

Upitan za komentar podatka po kojemu je u Zagrebu broj zaposlenih u trgovini po prvi put premašio broj zaposlenih u industriji, ministar Vukelić je rekao da podatak nije iznenađujući. Ocijenio je da je to posljedica politike vođene prošlih godina, koja je zanemarivala proizvodnju.

"Okrenuli smo se trgovini i zbog toga nam je proizvodnja stagnirala. Svih ovih prošlih godina rast industrijske proizvodnje nije bio dovoljan i zbog toga stagnira izvoz", rekao je Vukelić.

Naglasio je da je Ministarstvo gospodarstva zbog toga odlučilo jače poticati proizvodne i izvozne projekte.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙