FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VERA BABIĆ PRIMILA ZASTUPNIKA U NJEMAČKOM PARLAMENTU

ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Državna tajnica za rad uMinistarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Vera Babić primila jeu ponedjeljak u posjet Olava Guttinga, zastupnika u njemačkomparlamentu, kojega je upoznala s gospodarskim reformama u Hrvatskoj,priopćilo je Ministarstvo.
ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Državna tajnica za rad u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Vera Babić primila je u ponedjeljak u posjet Olava Guttinga, zastupnika u njemačkom parlamentu, kojega je upoznala s gospodarskim reformama u Hrvatskoj, priopćilo je Ministarstvo.

Babić je Guttinga obavijestila o reformama mirovinskog osiguranja, reformama iz područja tržišta rada, procesom privatizacije te poticajnim mjerama koje provodi Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva s ciljem razvoja malog i srednjeg poduzetništva.

Guttinga je interesirao i proces povratka izbjeglog stanovništva te povrat imovine i stambeno zbrinjavanje bivših nositelja stanarskog prava.

Obje strane izrazile su zadovoljstvo bilateralnom suradnjom između Hrvatske i Njemačke.

Kako podsjeća Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Njemačka je na drugom mjestu među stranim trgovinskim partnerima, te istovremeno drugi najveći ulagač u Hrvatsku.

Robna razmjena je u kontinuiranom porastu. Ukupna razmjena između Hrvatske i Njemačke iznosila je 2003. godine 3 milijarde američkih dolara, a u prvom polugodištu 2004. godine porasla je za 20 posto, dodaje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙