FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukelić u Karlovcu o poduzetničkim projektima

KARLOVAC, 14. listopada 2004. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada ipoduzetništva Branko Vukelić, u okviru predstavljanja projekatapoduzetništva, danas je u Karlovcu održao sastanak sa županom te sgradonačelnicima i načelnicima općina, a zatim je u Dugoj Resi održaojavnu tribinu.
KARLOVAC, 14. listopada 2004. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić, u okviru predstavljanja projekata poduzetništva, danas je u Karlovcu održao sastanak sa županom te s gradonačelnicima i načelnicima općina, a zatim je u Dugoj Resi održao javnu tribinu.

Nakon sastanka s čelnicima lokalne samouprave ministar Vukelić novinarima je izjavio da ih je upoznao sa svim projektima koje Ministarstvo provodi, "ali čija realizacija neće biti uspješna bez podrške lokalne samouprave".

Podsjetio je da je Karlovačka županija među prvih devet županija koje su potpisale Sporazum o kreditnim linijama, što će omogućiti rast poduzetništva. Preduvjet razvoju poduzetništva, dodao je, uklanjanje je administrativnih barijera i učinkovito rješavanje imovinsko-pravnih poslova, te donošenje prostornih planova, a to je zadaća i države i jedinica lokalne samouprave.

Župan Nedjeljko Strikić rekao je da Karlovačku županiju na proljeće čeka "jači zamah razvoja gospodarstva, posebno poduzetništva, te da će se za nekoliko dana formirati posebno povjerenstvo koje će raspisati natječaje za operacionalizaciju projekata".

U vezi s budućom poduzetničkom zonom u bivšoj vojarni Logorište, Vukelić je istaknuo da ona ima velik potencijal te da će imati punu podršku ministarstva. "S tih 100.000 četvornih metara steknut će se uvjeti za veće investicije i veća ulaganja", rekao je Vukelić.

Predložio je da se poradi na programima kontinentalnog a posebno agroturizma, te da se kroz skoru privatizaciju Karlovačke mljekare KIM pripreme programi za razvoj stočarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙