FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sindikat: 68 posto radnika ht-a izjasnilo se za štrajk

ZAGREB, 25. listopada 2004. (Hina) - Na referendumu koji su prošlogatjedna provela tri sindikata Hrvatskih telekomunikacija (HT) 68 postoradnika HT-a (5.059 od ukupno 7.914 zaposlenih) izjasnilo se zaorganiziranje štrajka upozorenja i općeg štrajka, priopćeno je danasiz sindikata.
ZAGREB, 25. listopada 2004. (Hina) - Na referendumu koji su prošloga tjedna provela tri sindikata Hrvatskih telekomunikacija (HT) 68 posto radnika HT-a (5.059 od ukupno 7.914 zaposlenih) izjasnilo se za organiziranje štrajka upozorenja i općeg štrajka, priopćeno je danas iz sindikata.

Republički sindikat radnika hrvatske pošte i telekomunikacija, Sindikat Telekoma Osijek i Sindikat HT TKC-a Vukovar organizirali su referendum na kojem su se radnici izjašnjavali jesu li za štrajk upozorenja i opći štrajk ako Uprava HT-a nastavi s procesom smanjivanja broja zaposlenih.

HT planira tijekom ove godine smanjiti broj zaposlenih za 1.064 radnika, a kako ih je dosad smanjio za oko 300, do kraja godine tvrtku bi trebalo napustiti još više od 700 radnika.

Štrajk upozorenja bi se održao kada i najavljeni štrajk u prosvjeti, 22. studenoga, a ako ne dođe do pomaka u pregovorima s Upravom, opći štrajk bi počeo pred Božićne blagdane, najavljuje Republički sindikat radnika HPT-a.

Sindikat ističe da je prosvjedima održanima tijekom proteklog mjeseca uspio prisiliti Upravu da zaustavi proces proglašenja "viška radnika" i sjedne sa sindikatima kako bi se dogovorili drugi oblici zbrinjavanja radnika, po principu zbrinjavanja unutar Deutsche telekoma.

Sindikalci traže skraćenje tjednog radnog vremena na 36 sati i organiziranje interne agencije za zapošljavanje putem koje bi se HT-ovi radnici prekvalificirali, doškolovali i zapošljavali u iduće tri godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙