FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VLADA FEDERACIJE ODBACILA PONUDE T-HT-a i MOBILKOMA

SARAJEVO,16. listopada(Hina) - Vlada Federacije Bosne i Hercegovinezaključila je da su ponude HT-a Zagreb (T-HT) i austrijskog Mobilkomaza ulazak na tržište mobilne telefonije u BiH podjednakoneprihvatljive, potvrdio je federalni premijer Ahmet Hadžipašić.
SARAJEVO,16. listopada(Hina) - Vlada Federacije Bosne i Hercegovine zaključila je da su ponude HT-a Zagreb (T-HT) i austrijskog Mobilkoma za ulazak na tržište mobilne telefonije u BiH podjednako neprihvatljive, potvrdio je federalni premijer Ahmet Hadžipašić.

U izjavi koju je u subotu prenio sarajevski "Dnevni avaz", Hadžipašić je rekao da su ovog tjedna razmatrani memorandumi o razumijevanju koje su dostavile ove dvije tvrtke pri čemu je zaključeno da ni T-HT ni Mobilkom u svojim ponudama nisu uzeli u obzir interese države BiH.

"Koncept (T-HT-a i Mobilkoma) nije bio ispravan jer se pošlo od pretpostavke da je potrebna pomoć HT-u Mostar koji je vlasnik treće GSM licence, a ne Eronetu", pojasnio je Hadžipašić, dodavši da su obje ponude za investiranje odnosno izmjene vlasničke strukture unutar HT-a Mostar odbačene.

Ponuda T-HT-a temeljila se na prijenosu većinskog vlasničkog udjela kojega ta tvrtka ima u Eronetu na HT Mostar dok je Mobilkom nudio otkup većinskog paketa dionica u Eronetu uz financijsku potporu HT-u Mostar kako bi mogao obavljati ulogu GSM operatora.

Razvitak treće GSM mreže u BiH zakompliciran je činjenicom da je licencu dobio HT Mostar dok infrastrukturu posjeduje Eronet koji je ostao bez dozvole.

Upravi HT Mostar, kako je rekao Hadžipašić, sada je prepušteno osmisliti najbolji način razvitka te tvrtke pri čemu valja zadovoljiti gospodarski, socijalni ali i interes države.

Time se žele stvoriti pretpstavke za ravnopravnu privatizaciju cijelog telekomunikacijskog sektora u BiH kada vlasti te zemlje donesu odgovarajuću odluku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙