FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DNEVNI AVAZ: MOBILKOM POBIJEDIO U UTRCI ZA TRŽIŠTE U BiH

SARAJEVO,13. listopada 2004.(Hina) - Austrijski Mobilkom dobit će posaorazvoja treće mreže mobilne telefonije u Bosni i Hercegovini jer jeponuda ove tvrtke ocijenjena povoljnijom od one što ju je dao HTZagreb (T-HT), tvrdi u srijedu sarajevski "Dnevni avaz".
SARAJEVO,13. listopada 2004.(Hina) - Austrijski Mobilkom dobit će posao razvoja treće mreže mobilne telefonije u Bosni i Hercegovini jer je ponuda ove tvrtke ocijenjena povoljnijom od one što ju je dao HT Zagreb (T-HT), tvrdi u srijedu sarajevski "Dnevni avaz".

Pozivajući se na neimenovane no pouzdane izvore, ovaj list navodi kako je Vlada Federacije BiH na zatvorenoj sjednici održanoj u utorak u Sarajevu ponovo razmatrala ponude T-HT i Mobilkoma za investiranje u oblasti GSM komunikacija i zaključila kako austrijska tvrtka nudi puno bolje uvjete.

Prema modelu kojega je ponudio Mobilkom, ta bi tvrtka preuzela većinsko vlasništvo u poduzeću Eronet koje već ima nužnu infrastrukturu za pružanje GSM usluga a Federacija BiH bi u njemu dobila 20 posto udjela.

Mobilkom bi otkupio manjinski vlasnički paket u poduzeću HT Mostar kojega bi za sada nastavila kontrolirati Federacija BiH sa 63 posto udjela.

Ponuda T-HT bila je da Federaciji ostane 51 posto udjela u HT Mostar, piše Dnevni Avaz.

Mobilkom bi preuzeo obvezu financiranja dijela poslovanja HT Mostar vezanu za poštansku djelatnost i uglavnom neprofitabilnu, dok bi istodobno preko tog poduzeća koje je i vlasnik treće GSM licence investirao u mobilnu telefoniju.

Ukupna investicija Mobilkoma u Bosni i Hercegovini, ovisno o tome hoće li u kalkulaciju ući i cijena treće GSM licence koju HT Mostar treba platiti, za sada bi iznosila 100 do 150 milijuna konvertibilnih maraka (50 do 72 milijuna eura) od čega je 24 milijuna predviđeno za kupnju većinskog udjela u Eronetu.

Konačnu odluku o prihvaćanju ponude Mobilkoma, Vlada Federacije BiH trebala bi donijeti do kraja ovog tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙