FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

T-HT: tužba "Potrošača" neutemeljena

ZAGREB, 14. listopada 2004. (Hina) - Sudska tužba koju je Društvo"Potrošač" podnijelo protiv T-Hrvatskog telekoma (T-HT) radi naknadeštete potrošačima nastale naplatom pretplate i zaračunavanja sekundikao cijele minute, u cijelosti je neutemeljena, a T-HT će tijekomsudskog procesa to i dokazati, izjavio je danas novinarima direktorkorporativnih komunikacija T-HT-a Marjan Jurleka.
ZAGREB, 14. listopada 2004. (Hina) - Sudska tužba koju je Društvo "Potrošač" podnijelo protiv T-Hrvatskog telekoma (T-HT) radi naknade štete potrošačima nastale naplatom pretplate i zaračunavanja sekundi kao cijele minute, u cijelosti je neutemeljena, a T-HT će tijekom sudskog procesa to i dokazati, izjavio je danas novinarima direktor korporativnih komunikacija T-HT-a Marjan Jurleka.

Dodao je da se tvrtka cijelo vrijeme suzdržavala od komentiranja te parnice dok je u tijeku. Stoga, kaže, ni prije, a ni sada T-HT ne želi komentirati sam proces.

Jurleka je rekao i da u T-HT-u drže "krajnje neumjesnim" što se strane u sudskom procesu (udruga "Potrošač"), dok je u tijeku, o njemu javno referiraju i komentiraju neke od dokaznih materijala, što se može shvatiti i kao svojevrsni pritisak na sud.

Predsjednik Hrvatskog saveza udruga za zaštitu potrošača "Potrošač" Ilije Rkman nedavno je javno izjavio da je zbog toga sudskog procesa vidio dijelove kupoprodajnog ugovora između Deutsche Telekoma (DT) i hrvatske Vlade, a čiji su detalji tajni i nikada javno objavljeni još od 1999. kada je DT kupio prvih 35 posto dionica HT-a.

U vezi toga Jurleka kaže da u T-HT-u za sada mogu reći da je sasvim sigurno da kupoprodajnim ugovorom ni na koji način nisu bile definirane cijene, nego su one regulirane Zakonom o telekomunikacijama odnosno Pravilnikom o općim uvjetima za obavljanje javnih telekomunikacijskih usluga.

Dodaje i da je HT-ov rebalansa tarifa prije tri godine, kojima je uz mjesečna naknadu (pretplatu) definirana i minuta za obračunsku jedinicu razgovora, odobrilo i potvrdilo tadašnje Vijeće za telekomunikacije.

Na upit ima li šanse da potrošači dobiju nekakve novce iz toga procesa, odnosno naknadu štete, kako traži "Potrošač", Jurleka je kazao da je "krajnje neodgovorno" obećavati povrat novca i prezentirat to kao gotovu stvar dok je sudski proces u tijeku.

Udruga "Potrošač" podnijela je sudsku tužbu protiv HT-a i Republike Hrvatske u svibnju 2003. zbog naknade štete nastale, kako tvrde, protupravnom naplatom telefonskih usluga u nepokretnoj telefonskoj mreži, odnosno pretplate i zaračunavanja sekundi kao cijele minute.

U rujnu ove godine pak udruga "Potrošač" je u više hrvatskih gradova počela akcije prikupljanja punomoći od građana, a kako su kazali, zbog proširenja tužbe, ubrzanja parnice te da što veći broj građana dobije odštetu. Kako najavljuju, te će akcije nastaviti do 1. studenoga, a građane pozivaju i da im osim punomoći dostave i kopije što više računa u zadnje tri godine.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙