FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sindikat protiv ponude tele 2 za trećeg mobilnog operatera

ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski sindikat telekomunikacija(HST) usprotivio se danas prihvaćanju ponude švedske kompanije TELE 2i konzorcija "Treća sreća" za trećeg mobilnog operatera te zatražioraspisivanje novog natječaja.
ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski sindikat telekomunikacija (HST) usprotivio se danas prihvaćanju ponude švedske kompanije TELE 2 i konzorcija "Treća sreća" za trećeg mobilnog operatera te zatražio raspisivanje novog natječaja.

HST u priopćenju kaže da nema ništa protiv ulaska trećeg operatera u Hrvatsku, ali se ne slaže s načinom kako se to pokušava provesti.

U konzorciju "Treća sreća" nalaze se tvrtke koje su u većinskom vlasništvu Hrvatske (Dalekovod i Croatia osiguranje), pa ispada da na taj način Hrvatska sama sebi radi konkurenciju jer ima u posjedu i 49 posto vlasništva Hrvatskih telekomunikacija (HT).

Ipak, najveći problem je izravno učešće u projektu "Treća sreća" Borislava Škegre i Tomislava Matića, vodećih osoba u Fondu Questus, koji je okupio navedeni konzorcij, ističe sindikat.

Škegro i Matić su tijekom 1999. bili nositelji projekta privatizacije HT-a i jedini su upućeni u sve tajne transakcije između Vlade i Deutsche Telekoma čiji ugovori ni dan-danas nisu dostupni javnosti i najvišim dužnosnicima vlasti u Hrvatskoj.

Sudjelovanjem u ponudi TELE 2 Škegro i Matić došli su u klasičan sukob interesa, jer svojim saznanjima mogu nanijeti izravnu štetu HT-u, a posredno i njegovim radnicima, tvrdi HST.

Ulazak kompanije TELE 2 izazvao je u većini europskih zemalja pad zaposlenih u pokretnim komunikacijama, pa će broj novozaposlenih radnika biti osjetno manji od broja otpuštenih radnika u T-Mobile Hrvatska i VIPnet-u, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙