FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Produljen natječaj za Turističko naselje Resnik

ZAGREB, 15. listopada 2004. (Hina) - Natječaj za kupnju Turističkognaselja Resnik iz sastava hotelsko-apartmanske tvrtke Kaštelanskarivijera d.d. iz Kaštela Starog kod Splita, za što je rok zapodnošenje ponuda bio danas do 12 sati, produljuje se do 15.studenoga, zbog kratkoće vremena trajanja prvobitno objavljenognatječaja.
ZAGREB, 15. listopada 2004. (Hina) - Natječaj za kupnju Turističkog naselja Resnik iz sastava hotelsko-apartmanske tvrtke Kaštelanska rivijera d.d. iz Kaštela Starog kod Splita, za što je rok za podnošenje ponuda bio danas do 12 sati, produljuje se do 15. studenoga, zbog kratkoće vremena trajanja prvobitno objavljenog natječaja.

Doznaje se to iz zagrebačke konzultantske tvrtke "Conlex" d.o.o., koja je posrednik za taj posao Kaštelanskoj rivijeri, a u čijim je prostorima danas bilo otvaranje ponuda za to naselje.

Kako na natječaj, objavljen 1. rujna, danas nije pristigla ni jedna ponuda nego nekoliko podnesaka kojima se traži produženje roka za podnošenje ponuda, Povjerenstvo za ponude odlučilo je produljiti rok natječaja o čemu će biti objavljena i obavijest u dnevnom tisku.

Natječajem od 1. rujna Kaštelanska rivijera objavila je prodaju svog Turističkog naselja Resnik i njegove opreme, a sveukupna tražena cijena bila je 10,3 milijuna eura (9,5 milijuna eura za naselje i 757,7 tisuća eura za opremu).

Naselje Resnik otvoreno je 1963., nalazi se na površini od 110,25 tisuća četvornih metara, neposredno uz more. Prodaje se centralni objekt (Hotel Resnik) sa recepcijom i restoranom, šest paviljona sa 229 soba, 199 bungalova, autokamp, razni ugostiteljski objekti sa 780 sjedećih mjesta, sportski tereni i drugi sadržaji.

Kaštelanska rivijera d.d. u većinskom je državnom vlasništvu, odnosno Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) koji ima 74,35 posto dionica (od kojih su 2,30 posto rezervirane), dok mali dioničari i privatni fondovi drže 25,65 posto dioničkog udjela.

Za tu je tvrtku HFP prošle godine (od lipnja do rujna) provodio natječaj, no iako je po odluci bivše Vlade DAB nudio otpis dugovanja od 90 posto, na natječaj nije stigla nijedna ponuda.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙