FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Siemens preuzima vodećeg danskog operatera vjetroelektrana

ERLANGEN, 21. listopada 2004. (Hina/Dpa) - Njemački elektroinženjerskikoncern Siemens izvijestio je o svojem ulasku u rastući sektorproizvodnje električne energije iz energije vjetra putem preuzimanjadanskog operatera vjetroelektrana Bonus Energy.
ERLANGEN, 21. listopada 2004. (Hina/Dpa) - Njemački elektroinženjerski koncern Siemens izvijestio je o svojem ulasku u rastući sektor proizvodnje električne energije iz energije vjetra putem preuzimanja danskog operatera vjetroelektrana Bonus Energy.

Kako je objavio odjel tog njemačkog koncerna za proizvodnju električne energije, kupoprodajni ugovor potpisan je s vlasnikom danskog operatera, tvrtkom Danregn Vindkraft.

Siemens nije objavio cijenu transakcije, ali je kazao da će njegove buduće aktivnosti proizvodnje energije uz pomoć snage vjetra biti smještene u sjedištu kompanije Bonus Energy u mjestu Brande, 200-tinjak kilometara udaljenom od Kopenhagena.

Bonus Energy, kažu u Siemensu, jedan je od pet najvećih svjetskih dobavljača električne energije dobivene korištenjem snage vjetra, s godišnjim prometom od oko 300 milijuna eura i 750 zaposlenika.

Čelnik spomenutog dijela Siemensovog poslovanja Klaus Vogel kazao je da svjetsko tržište električne energije dobivene iz vjetra sada godišnje doseže oko 6,0 milijardi eura, a u nadolazećim godinama očekuju se stope rasta od 10 posto. Bonus Energy imat će središnju ulogu u Siemensovim aktivnostima na području proizvodnje energije uz pomoć snage vjetra, napominje Vogel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙