FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KARSTADTQUELLE PRED DRASTIČNIM RESTRUKTURIRANJEM

FRANKFURT, 27. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Ključni investitorinjemačkog maloprodajnog lanca KarstadtQuellea podržali su drastičniplan spašavanja te gubitaške kompanije, izjavio je danas izvor blizaksituaciji.
FRANKFURT, 27. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Ključni investitori njemačkog maloprodajnog lanca KarstadtQuellea podržali su drastični plan spašavanja te gubitaške kompanije, izjavio je danas izvor blizak situaciji.

Sutra se očekuje sastanak upravnog odbora te kompanije na kojem bi se trebali raspraviti detalji prijedloga restrukturiranja, za koji se očekuje da uključuje na tisuće otkaza te smanjivanje kapitala.

Dionice najvećeg europskog operatera robnih kuća danas su oslabile gotovo osam posto, na 13,22 eura uoči tog dalekosežno restrukturiranja.

"Čini se da će veličina KarstadtQuellea biti značajno smanjena", ocijenio je analitičar HVB banke, Volker Bosse. "Zarada za 2004. i 2005. dramatično će pasti. Isplate dividendi bit će otkazane. Prodaja bi mogla biti smanjena u srednjem roku za 30 do 40 posto. Zarada će biti izbrisana na račun kapitalnog povećanja. Financijska situacija ostaje potpuno neizvjesnom", dodao je.

Taj lanac trgovina trebao bi otpustiti 8.500 djelatnika, gotovo dvostruko više nego se očekivalo, kazao je taj izvor blizak situaciji. Njemački mediji pišu da mu treba novi kapital u vrijednosti nekoliko milijuna eura, a predviđena je prodaja 77 trgovina ili tri puta više nego se ranije procjenjivalo, od ukupno 180.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙