FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POLJSKA I NJEMAČKA TVRTKA O MOGUĆOJ IZGRADNJI PLINOVODA

VARŠAVA, 23. rujna 2004. (Hina/Dpa) - Poljski državni naftni monopolPolish Oil ang Gas Company (PGNiG) i njemački opskrbljivač prirodnimplinom Verbundnetz Gas (VNG) najavili su danas da razmatraju suradnjuu izgradnji plinovoda na sjeveroistoku Poljske.
VARŠAVA, 23. rujna 2004. (Hina/Dpa) - Poljski državni naftni monopol Polish Oil ang Gas Company (PGNiG) i njemački opskrbljivač prirodnim plinom Verbundnetz Gas (VNG) najavili su danas da razmatraju suradnju u izgradnji plinovoda na sjeveroistoku Poljske.

Dužnosnici obje kompanije odbili su iznijeti detalje vezane oko moguće dužine i rute plinovoda, a odluka o tome hoće li se krenuti s tim projektom očekuje se početkom 2005.

Kompanije su potpisale dva sporazuma, o stvaranju tvrtki za trgovinu i prijevoz, u kojima će imati jednake vlasničke udjele. Iz PGNiG i VNG također je najavljeno da planiraju razmotriti nove mogućnosti za transport prirodnog plina diljem Europe, što bi moglo rezultirati projektom povezivanja plinovoda Poljske i Njemačke.

U proteklih nekoliko godina poljska kompanija traži načine kako da smanji veliku ovisnost zemlje o ruskim isporukama pronalaskom alternativnih izvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙