FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NASTAVLJEN ŠTRAJK U OPELOVOJ TVORNICI

BOCHUM, 18. listopada 2004. (Hina/AP)) - Ljuti radnici u tvornici Opelau Njemačkoj ni u ponedjeljak nisu došli na posao, nastavljajući svojprosvjed zbog planova matične kompanije, General Motorsa (GM) dapodijeli na tisuće otkaza, odbacivši pozive sindikata i vlade da sevrate na posao.
BOCHUM, 18. listopada 2004. (Hina/AP)) - Ljuti radnici u tvornici Opela u Njemačkoj ni u ponedjeljak nisu došli na posao, nastavljajući svoj prosvjed zbog planova matične kompanije, General Motorsa (GM) da podijeli na tisuće otkaza, odbacivši pozive sindikata i vlade da se vrate na posao.

Predstavnici zaposlenika u pogonu u Bochumu, gdje su radnici zaustavili proizvodnju još u četvrtak, kao uvjet za nastavak proizvodnje zahtijevaju jamstva da neće biti prisilnih otpuštanja.

"Borit ćemo se i pokazati kompaniji naše zube", izjavio je zastupnik radnika Franco Biagiotti govoreći okupljenim radnicima pred ulaznim vratima tvornice.

General Motors je prošli tjedan najavio da će vjerojatno srezati broj zaposlenika u svojim tvornicama u Europi za 12.000 do 2006, većinom u Njemačkoj, u sklopu svog programa rezanja troškova u gubitaškim kompanijama Opelu, Vauxhallu i Saabu. Kompanija još mora odrediti koje će tvornice biti pogođene rezanjem broja zaposlenih, no uprava je istaknula pogon u Bochumu, u industrijskoj regiji Ruhr, koja ima "problema s konkurentnošću".

U priopćenju objavljenom u regionalnom listu Westdeutsche Allgemeine, predsjednik uprave GM Europe Carl-Peter Forster i čelnik Opela Hans Demant naveli su da smatraju kako postoje realne šanse da pogon u Bochumu postane konkurentan te da žele postići što je brže moguće socijalno najprihvatljivije rješenje. Upozorili su da će štrajkovi samo produbiti probleme Opela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙