FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SIEMENS DOBIO OD BBC-A 2,7 MLRD EURA VRIJEDAN IT UGOVOR

FRANKFURT, 1. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Njemačkom inženjerskomkonglomeratu Siemensu dodijeljen je ugovor za upravljanjeinformatičko-tehnološkom (IT) infrastrukturom britanske televizijeBBC, u vrijednosti 2,7 milijarde eura, objavila je danas ta njemačkakompanija.
FRANKFURT, 1. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Njemačkom inženjerskom konglomeratu Siemensu dodijeljen je ugovor za upravljanje informatičko-tehnološkom (IT) infrastrukturom britanske televizije BBC, u vrijednosti 2,7 milijarde eura, objavila je danas ta njemačka kompanija.

U sklopu toga ugovora, Siemens Business Services kupit će tvrtku-kćer te televizijske kuće za informatičke tehnologije BBC Technology, te preuzeti njezinih oko 1.400 zaposlenika. No, obje su tvrtke odbile objaviti o kojoj se kupoprodajnoj cijeni radi.

U svojem priopćenju BBC je objavio da taj dvodijelni sporazum koji obuhvaća 10-godišnji ugovor i akviziciju BBC Technology predstavlja prvi takve vrste u industriji medija. Cijenu te akvizicije BBC će, kako je kazao, objaviti početkom prosinca.

Siemens je objavio da taj 2,7 milijardi eura vrijedan IT ugovor za razdoblje od 10 godina ne uključuje cijenu koju je platio za BBC Technology. Ugovor za vođenje BBC-ijeve informatičko-tehnološke infrastrukture obuhvaća mreže, servere, desk topove, telefone, sustave emitiranja i Internet site bbc.co.uk.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙