FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZA TREĆEG GSM OPERATERA SAMO PONUDA TELE2

ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Tvrtka Tele2 jedina je dostavilaponudu na natječaj za koncesiju za treću mobilnu mrežu, dok su dvapostojeća operatera mobilne telefonije - HT mobile i Vipnet, zatražilikoncesiju za UMTS, objavljeno je u ponedjeljak.
ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Tvrtka Tele2 jedina je dostavila ponudu na natječaj za koncesiju za treću mobilnu mrežu, dok su dva postojeća operatera mobilne telefonije - HT mobile i Vipnet, zatražili koncesiju za UMTS, objavljeno je u ponedjeljak.

Odluku o budućim koncesionarima objavit će Vijeće za telekomunikacije 18. listopada.

Tele2 d.o.o. je tvrtka registrirana u Zagrebu, iza koje stoji istoimeni švedski operater i devet hrvatskih kompanija - Dalekovod, Jamnica, FIMA Holding, Croatia osiguranje, NEXE grupa, Konstruktor-inženjering, Lura, Institut građevinarstva Hrvatske i Privredna banka Zagreb.

Vijeće nove Hrvatske agencije za telekomunikacije u ponedjeljak je na javnom otvaranju ponuda odbilo zahtjev tvrtki "Croatia mobile" te "Eurodet" za produljenjem roka za podnošenje ponuda.

Predsjednik Vijeća Gašpar Gaćina nije želio otkriti detalje pristiglih ponuda, a budući da na ponudama stoji znak povjerljivo, do donošenja odluke o budućim koncesionarima, 18. listopada, Vijeće neće davati detalje ponuda.

Državni tajnik za promet i veze Dražen Breglec, koji je bio nazočan otvaranju ponuda, izjavio je da je zadovoljan brojem pristiglih ponuda te da vjeruje kako će Hrvatska dobiti "kvalitetnog, iskusnog i tržišno konkurentnog operatera". Naznačio je da bi taj treći operater komercijalno mogao početi poslovati u proljeće 2005. odnosno u razdoblju između travnja i lipnja.

Natječaj je objavljen 20. srpnja, a natječajnu je dokumentaciju prethodno otkupilo 15 pravnih i fizičkih osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙