FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTVOREN II. TURISTIČKI FORUM KONTINENTALNE HRVATSKE

VINKOVCI, 14. listopada 2004. (Hina) - Hrvatske ne treba biti skeptičnaprema sve izraženijim procesima opće globalizacije, ali mora bitioprezna kako bogatu hrvatsku kulturnu baštinu ne bi "progutala" tzv.globalna kultura, upozorio je danas u Vinkovcima predsjednik Savjetaza kulturni turizam Vijeća Hrvatske turističke zajednice DraganMagaš.
VINKOVCI, 14. listopada 2004. (Hina) - Hrvatske ne treba biti skeptična prema sve izraženijim procesima opće globalizacije, ali mora biti oprezna kako bogatu hrvatsku kulturnu baštinu ne bi "progutala" tzv. globalna kultura, upozorio je danas u Vinkovcima predsjednik Savjeta za kulturni turizam Vijeća Hrvatske turističke zajednice Dragan Magaš.

Govoreći tijekom svečanosti otvorenja II. turističkog foruma kontinentalne Hrvatske, koji se 14. i 15. listopada održava u Vinkovcima na temu "Kulturni turizam", Magaš je također ocijenio nužnim potaknuti procese jače turističke valorizacije kontinentalne Hrvatske.

Drugi turistički forum kontinentalne Hrvatske okupio je pedesetak sudionika, predstavnika turističkih zajednica, županijskih gospodarskih komora, turističkih agencija i drugih poslovnih subjekata koji se u kontinentalnom dijelu Hrvatske bave turističkom djelatnosti.

Prema riječima Renate Tomljenović iz Instituta za turizam, u istočnom dijelu kontinentalne Hrvatske postoji niz ohrabrujućih privatnih turističkih inicijativa.

"Baranja je puna vinskih podruma, započela je turistička valorizacija Dunava, dok u Vinkovcima djeluje jedan od najboljih kontinentalnih muzeja" ocijenila je Tomljenović. Napomenula je kako je sada vrlo bitno sve te i druge prepoznatljivosti kontinentalne Hrvatske znati pravilno iskoristiti u kreiranju hrvatskog kulturnog turizma.

U svijetu je prošle godine bilo 700 milijuna internacionalnih putovanja od kojih je 30 posto uključivalo posjet kulturnim dobrima. Taj trend u budućnosti će još više rasti, što je velika prilika i za Hrvatsku koja je bogata kulturnom baštinom, rekla je Renata Tomljenović, predstavljavajući Strategiju razvoja kulturnog turizma Republike Hrvatske.

(Hina) xdraž yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙