FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: PRIGOVOR SAVJESTI TREBA BITI REGIONALNI STANDARD NA PODRUČJU BIVŠE YU

ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Bez konkretne zajedničkestrategije civilne službe odnosno prigovora savjesti, vrlo je teškoraditi u jednoj maloj sredini kakva su Srbija, Crna Gora, Bosna iliHrvatska, ističe u razgovoru za Radio Slobodnu Europu koordinatorRegionalne mreže za prigovor savjesti "Prigovor za mir", BorisRaonić.
ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Bez konkretne zajedničke strategije civilne službe odnosno prigovora savjesti, vrlo je teško raditi u jednoj maloj sredini kakva su Srbija, Crna Gora, Bosna ili Hrvatska, ističe u razgovoru za Radio Slobodnu Europu koordinator Regionalne mreže za prigovor savjesti "Prigovor za mir", Boris Raonić.

Temeljni je cilj Regionalne mreže prekogranična suradnja, ističe Raonić. "Konkretno, kada govorimo o prigovoru savjesti, želimo da taj standard, koji je nužno uspostaviti, bude na regionalnoj razini, da to bude dio nekog regionalnog procesa", tumači on u razgovoru za RFE.

Raović naglašava da njegova organizacija "Nansen dijalog centar" surađuje s kolegama na teritoriju bivše Jugoslavije, uz izuzetak Slovenije. "Na njihovu sreću, oni nemaju problema koje mi imamo pa jednostavno nemaju interesa za suradnju s nama", tumači koordinator Regionalne mreže za prigovor savjesti "Prigovor za mir".

Suradnja vlasti ovisi o tome koliko im odgovara pokretanje određenog pitanja, napominje on, ističući da mu je zato "vrlo teško odgovoriti imaju li vlasti pozitivan ili negativan stav prema nama".

Regionalna mreža za prigovor savjesti "Prigovor za mir" financira se isključivo od dotacija odnosno donacija iz inozemstva dok rad "Nansen dijalog centra", financira norveško ministarstvo vanjskih poslova, ističe Raović u razgovoru za RFE.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙