FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIO RATNE ARHIVE RS TIJEKOM DANA ODLAZI U HAAG

BANJA LUKA, 6. listopada 2004. (Hina) - Pronađen je dio ratnedokumentacije zapovjedništva vojske Republike Srpske koju RS tijekomdanašnjeg dana mora izručiti Tribunalu za ratne zločine u Haagu, pišuu srijedu banjalučke Nezavisne novine prenoseći izjavu šefa MUP RSDarka Matijaševića.
BANJA LUKA, 6. listopada 2004. (Hina) - Pronađen je dio ratne dokumentacije zapovjedništva vojske Republike Srpske koju RS tijekom današnjeg dana mora izručiti Tribunalu za ratne zločine u Haagu, pišu u srijedu banjalučke Nezavisne novine prenoseći izjavu šefa MUP RS Darka Matijaševića.

Šef Tajništva vlade RS za suradnju sa haškim tribunalom Živorad Mijatović potvrdio je da bi tijekom dana sva pronađena dokumentacija trebala biti dostavljena Haagu te da se u Tribunalu već nalazi dio arhive Ministarstva obrane RS, ali se čeka na još jedan dio arhiva od drugih institucija RS.

Ministar obrane RS Milovan Stanković pojasnio je za list da u Tribunal šalju tri registratora s ratnom korespondencijom između ovog Ministarstva i Vrhovnog zapovjedništva, ali ne i zapisnike sa sjednica Vrhovnog zapovjedništva RS koje traži Haag, jer oni navodno nisu u posjedu Ministarstva obrane.

Haški tribunal zahtijeva da mu vlasti RS predaju zapisnike sa sjednica Vrhovnog zapovjedništva RS u razdoblju od 1992. do 1995. godine. Tijekom rata u BiH Vrhovno zapovjedništvo činili su predsjednik RS, predsjednik Narodne skupštine RS, te ministri obrane i policije Republike Srpske.

"Ispunit ćemo zahtjev Tribunala i raspoloživa dokumentacija će biti dostavljena tijekom dana", kazao je šef Tajništva za suradnju s tribunalom u Haagu Živorad Mijatović, dodajući da se, po njegovim informacijama, traženi zapisnici ne nalaze u uredu predsjednika RS Dragana Čavića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙