FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LJUBLJANA ZA SADA BEZ SLUŽBENIH REAKCIJA

LJUBLJANA, 8. listopada 2004. (Hina) - U Ljubljani u petak ranoposlijepodne još se nisu mogle dobiti službene reakcije na demantihrvatskog Ministarstva obrane, kojega je potvrdilo i Ministarstvovanjskih poslova, prema kojemu ratni brod Šolta HRM nije u četvrtak niušao u Savudrijsku valu odnosno Piranski zaljev i prema kojemu jenjegova jučerašnja misija bila u vezi s kontrolom ekološko-ribolovnogpojasa.
LJUBLJANA, 8. listopada 2004. (Hina) - U Ljubljani u petak rano poslijepodne još se nisu mogle dobiti službene reakcije na demanti hrvatskog Ministarstva obrane, kojega je potvrdilo i Ministarstvo vanjskih poslova, prema kojemu ratni brod Šolta HRM nije u četvrtak ni ušao u Savudrijsku valu odnosno Piranski zaljev i prema kojemu je njegova jučerašnja misija bila u vezi s kontrolom ekološko-ribolovnog pojasa.

Slovenski ministar vanjskih poslova Ivo Vajgl u četvrtak navečer je izjavio da je uplovljavanje tog broda u spomenuto područje nedopustiv incident o kojemu će u ponedjeljak obavijestiti europske ministre vanjskih poslova koji se sastaju u Luxembourgu.

O jučerašnjem događanju u Savudrijskoj vali odnosno Piranskom zaljevu razgovarali su u petak, kako je javila Slovenska tiskovna agencija STA, i ministri obrane dviju država Berislav Rončević i Anton Grizold. Bio je to susret na margini susreta ministara obrane CENCOOP-a u Interlackenu u Švicarskoj. Kako navodi slovenska agencija, bio je to susret od samo nekoliko minuta prilikom kojeg je slovenski ministar primio na znanje Rončevićevo tumačenje da brod Hrvatske ratne mornarice Šolta jučer nije uplovio Savudrijsku valu, nego je vršio rutinsku kontrolu ekološko-ribolovnog pojasa, ali Grizold nije komentirao spomenutu tvrdnju. Kako navodi slovenska agencija STA, Grizold je prije toga o spomenutom događaju, koji je Slovenija ocijenila kao incident, razgovarao s ostalim ministrima koji sudjeluju na spomenutom skupu.

Grizold je, kako navodi STA pozivajući se na glasnogovornicu slovenskog ministra obrane, rekao da je to "neeuropsko ponašanje te da se pita gdje su sada prijateljski odnosi u Piranskom zaljevu" s obzirom na to da je riječ o skupu ministara CENCOOP-a koji se bavi upravo prijateljskim odnosima i suradnjom država u toj inicijativi.

Prema informacijama koje u petak iznose slovenski mediji, Šolta je uplovila u vode udaljene nekoliko stotina metara od crte slovenske policijske kontrole.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙