FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKA PRIMILA AMERIČKE TAKTIČKE RADIO STANICE

ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - Sjedinjene države su hrvatskomMinistarstvu obrane isporučile 100 taktičkih VHF radio stanica uokviru američkog programa prodaje vojne opreme, priopćilo je u utorakameričko veleposlanstvo.
ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - Sjedinjene države su hrvatskom Ministarstvu obrane isporučile 100 taktičkih VHF radio stanica u okviru američkog programa prodaje vojne opreme, priopćilo je u utorak američko veleposlanstvo.

Radi se o prvoj pošiljci od sveukupno 626 radio stanica za Hrvatsku vojsku, dodaje se u priopćenju. Isti izvor navodi da su radio stanice kupljene dotacijom američkog Programa za strano vojno financiranje (FMF), vrijedne 12,4 milijuna dolara.

Ovom pomoći bi Hrvatske oružane snage trebale osuvremeniti svoje taktičke komunikacijske sustave, što je jedan od ključnih ciljeva programa Partnerstvo za mir (PfP). Radio stanice su kupljene novčanom pomoći odobrenom prije suspendiranja programa FMF u srpnju 2003. godine, pojašnjava se u priopćenju.

Radio stanicu SINCGARS (Single Channel Ground and Airborne System) proizvodi ITT. Može je nositi vojnik ili se može postaviti na vojno vozilo. Radi se o opremi koja ispunjava sve NATO-ove standarde interoperabilnosti, ističe se u priopćenju. Od pristupa Hrvatske PfP-u, američka je vlada Ministarstvu obrane, u cilju moderniziranja opreme Hrvatske vojske, odobrila donacije vrijedne blizu 19 milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙