FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: HRVATSKA MORA RIJEŠITI OTVORENA PITANJA SA SLOVENIJOM

ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska je na dobrom putu daprije nekih susjednih zemalja pristupi Europskoj uniji, konstatira urazgovoru za Glas Amerike Janusz Bugajski iz washingtonskog Centra zastrateške i međunarodne studije.
ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska je na dobrom putu da prije nekih susjednih zemalja pristupi Europskoj uniji, konstatira u razgovoru za Glas Amerike Janusz Bugajski iz washingtonskog Centra za strateške i međunarodne studije.

"Smatram da je Hrvatska na više načina u prednosti u odnosu na neke druge balkanske zemlje - u smislu životnog standarda, poslovnih aktivnosti, u smislu kontakata sa susjednim zapadnoeuropskim zemljama", tumači Bugajski za postaju, ukazujući ipak i na potrebu rješavanja otvorenih odnosa s ICTY-jem.

Bilo bi poželjno da general Ante Gotovina bude uhićen, odnosno da se kao hrvatski domoljub dragovoljno preda ICTY-ju i kaže da neće žrtvovati Hrvatsku za svoje interese, naglašava Bugajski za VOA-u.

Bugajski ističe i potrebu što bržeg rješavanja pograničnih problema između Hrvatske i Slovenije: "Moj je savjet Hrvatskoj da riješi otvorena pitanja sa Slovenijom jer će to biti kamen spoticanja, istina ne velik, ali ipak dovoljan da iritira i da, recimo, skrene Hrvatsku s puta k EU-u", upozorava on, naglasivši da pitanje granice i ristupa Jadranu mora biti riješeno između dva ravnopravna partnera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙