FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREMIJER SANADER ODRŽAO PREDAVANJE NA SVEUČILIŠTU HARVARD

BOSTON/ZAGREB, 25. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanaderu subotu je održao predavanje "Hrvatska u trećem mileniju na praguulaska u EU i NATO" pred prepunom dvoranom Kennedy School ofGovernment na Sveučilištu Harvard u Bostonu priopćeno je iz VladeRepublike Hrvatske.
BOSTON/ZAGREB, 25. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader u subotu je održao predavanje "Hrvatska u trećem mileniju na pragu ulaska u EU i NATO" pred prepunom dvoranom Kennedy School of Government na Sveučilištu Harvard u Bostonu priopćeno je iz Vlade Republike Hrvatske.

Kenedy School of Government najuglednija je postdiplomska ustanova te vrste u svijetu na kojoj se školuje politička i poslovna elita.

Dekan Ellwood predstavio je premijera Sanadera istaknuvši njegovu ulogu humanista i političara koji svojom vizijom vodi Hrvatsku na način koji može biti primjer svim državama jugoistočne Europe, ističe se u priopćenju.

Dekan se posebno osvrnuo na govor premijera Sanadera na Općoj skupštini UN-a i zahvalio na konstruktivnom pristupu Hrvatske u okviru rješavanja problema suvremenog svijeta poput međunarodnoga terorizma, širenja oružja za masovno uništavanjem i drugih.

U svojem je govoru premijer Sanader predstavio ciljeve hrvatske vanjske politike naglašavajući kako Hrvatska dijeli najviše vrijednosti slobodnog suvremenog svijeta na kojima se zasnivaju EU i NATO.

Govoreći o svojoj viziji Europe, ravnopravne zajednice država i naroda koji dijele zajedničke vrijednosti i ciljeve, premijer Sanader naglasio je da transatlantska suradnja i partnerstvo Europe i SAD-a nemaju alternative, dodaje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙