FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: PRODAVAONICA HRVATSKIH PROIZVODA U MINNESOTI

ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - List Duluth News Tribune iz Dulutha,Minnesota, u srijedu objavljuje prilog prodavaonici hrvatskih islovenskih prehrambenih proizvoda koju je u Duluthu otvorio PredragLezaić, koji je u SAD doselio prije deset godina.
ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - List Duluth News Tribune iz Dulutha, Minnesota, u srijedu objavljuje prilog prodavaonici hrvatskih i slovenskih prehrambenih proizvoda koju je u Duluthu otvorio Predrag Lezaić, koji je u SAD doselio prije deset godina.

"Predragu Lezaiću je dosadilo da iz svog mjesta Ely u blizini Dulutha putuje po četiri sata u Minneapolis po hranu iz njegove rodne Hrvatske za kojom je čeznuo i odlučio je osnovati tvrtku PJ Import za uvoz hrvatskih i slovenskih prehrambenih proizvoda, piše list.

Lista proizvoda koje Lezaić uvozi iz Hrvatske i Slovenije obuhvaća začine, smjese za pudinge i juhe, palentu, džemove, senfove, hren, ukiseljeno povrće, čokoladu i kavu, a najpopularniji su proizvodi: ajvar, "fant", čokolade, "vegeta", začini, koncentrat za pileću juhu, tjesteninu "fidelini" i ledeni čaj bez šećera, navodi list.

Lezaić je vjerovao da za te proizvode postoji tržište među stanovnicima "južnoslavenskog" porijekla koji su na to područje emigrirali početkom 20. stoljeća i koji redovito posjećuju područja bivše Jugoslavije, piše list i prenosi ocjenu Patricka Zupancicha, suvlasnika lokalnog lanca samoposluživanja, da na tržištu postoji određeni prostor i za te proizvode te da vjeruje će biti prihvaćeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙