FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: BUTIGLIONE ĆE VJEROJATNO ODUSTATI OD KANDIDATURE ZA EU

ZAGREB, 17. listopada 2004. (Hina) - Imenovani europski povjerenik zapravosuđe i slobodu, talijanski demokršćanski političar RoccoButiglione, vjerojatno će morati odustati od svoje kandidature, piše unedjelju "Corriere della Sera".
ZAGREB, 17. listopada 2004. (Hina) - Imenovani europski povjerenik za pravosuđe i slobodu, talijanski demokršćanski političar Rocco Butiglione, vjerojatno će morati odustati od svoje kandidature, piše u nedjelju "Corriere della Sera".

Butiglione je bio ministar za odnose s Europskom unijom u vladi desnog centra premijera Silvija Berlusconija i kada je imenovan kandidatom za europskog povjerenika podnio je ostavku na ministarski položaj. No, Berlusconi još nije izabrao novog ministra. "Corriere della Sera" piše kako je Berlusconi zabrinut za Butiglioneove izglede da bude potvrđen kao europski povjerenik i da je zbog toga do daljnjega odgodio imenovanje novog ministra u svojoj vladi.

Butiglione u razgovoru za "Corriere della Sera" kaže da je protiv njega pokrenut val mržnje i kako u Strasbourgu "vlada antikršćanska inkvizicija". Opovrgava da je neudate, samohrane majke nazvao lošim, već samo da drži kako im je teško samima se brinuti i odgajati dijete.

No, list piše kako su polemike oko Butiglioneovih riječi, posebno kada je homoseksualce nazvao nenormalnima, dovele u opasnost i samog budućeg predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosa. Kad bi se danas glasovalo za cijelu Europsku komisiju (a glasovat će se 27. listopada) zasigurno bi Europski parlament "poslao kući cijelu Komisiju". Zbog "slučaja Butiglione" sada je i Barroso u opasnosti, zaključuje list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙