FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: TURSKA ODAHNULA NAKON IZVJEŠĆA EUROPSKE KOMISIJE

ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Članice Europske unije koje seprotive ulasku Turske u EU pokušale su nametnuti mnoge uvjete uizvješću Europske komisije o napretku Turske, dok je Ankaraupozoravala Bruxelles na dvostruka mjerila, piše istanbulski listZaman primjećujući kako je Ankara odahnula kada je vidjela da će sepravila pridruživanja primjenjivati na sve zemlje kandidate.
ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Članice Europske unije koje se protive ulasku Turske u EU pokušale su nametnuti mnoge uvjete u izvješću Europske komisije o napretku Turske, dok je Ankara upozoravala Bruxelles na dvostruka mjerila, piše istanbulski list Zaman primjećujući kako je Ankara odahnula kada je vidjela da će se pravila pridruživanja primjenjivati na sve zemlje kandidate.

"Ankara se malo opustila kada je Bruxelles objasnio da će se od sada pravilo suspenzije pregovora primjenjivati na sve zemlje kandidate, uključujući i Hrvatsku", piše Zaman glede prijedloga Europske komisije o pojačanoj primjeni pretpristupne strategije za zemlje kandidate. "To će pravilo EU-u omogućiti da zaustavi pregovore sa zemljama kandidatima ako dođe do stalnog kršenja ljudskih prava i temeljnih sloboda", objašnjava list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙