FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: VERHEUGEN UMIRIO HRVATSKU JAVNOST

ZAGREB, 14. listopada 2004. (Hina) - Tijekom dvodnevnog posjeta Zagrebupovjerenik EU-a na odlasku Guenter Verheugen, zadužen za proširenje,umirio je hrvatsku javnost u pitanju ulaska Hrvatske u EU, bilježiBBC.
ZAGREB, 14. listopada 2004. (Hina) - Tijekom dvodnevnog posjeta Zagrebu povjerenik EU-a na odlasku Guenter Verheugen, zadužen za proširenje, umirio je hrvatsku javnost u pitanju ulaska Hrvatske u EU, bilježi BBC.

"Dva dana nakon ozbiljnog upozorenja Ministarskog vijeća EU-a kako bi njezini pregovori o ulasku u EU mogli biti zamrznuti zbog problema u suradnji s ICTY-jem, Hrvatska je dobila novu, sasvim suprotnu, puno povoljniju poruku iz EU-a da će pregovori početi početkom sljedeće godine", javlja postaja, prenoseći Verheugenovu izjavu.

Povjerenik EU-a za proširenje primljen je u Zagrebu na najvišoj razini, primjećuje BBC, dodajući da je Verheugena primio hrvatski predsjednik Stipe Mesić a nakon razgovora s premijerom Ivom Sanaderom i govorom pred zastupnicima Hrvatskog sabora bio je nazočan i na zatvorenoj sjednici vlade.

Nakon sjednice Verheugen je najavio da će savjetovati Luxemburgu, zemlji koja će u prvom polugodištu sljedeće godine obavljati predsjedateljsku dužnost u EU-u, da se do veljače ili ožujka pripremi za početak pregovora s Hrvatskom.

Povjerenik za proširenje EU-a ponovio je također da Hrvatska neće dobiti nove uvjete za ulazak u Uniju a njegove su izjave znatno popravile političko raspoloženje u Hrvatskoj, primjećuje postaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙