FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ITALIJA NOTIFICIRALA SSP S HRVATSKOM

BRUXELLES,8. listopada 2004.(Hina) - Italija je izvijestila VijećeEuropske unije da je završila ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji ipridruživanju (SSP) između EU-a i Hrvatske, doznaje se u petak izizvora EU-a.
BRUXELLES,8. listopada 2004.(Hina) - Italija je izvijestila Vijeće Europske unije da je završila ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) između EU-a i Hrvatske, doznaje se u petak iz izvora EU-a.

Talijanskom notifikacijom završen je postupak ratifikacije SSP-a u 15 "starih" članica EU-a. Kako bi se izbjeglo da 10 novih članica, koje su ušle u EU-u 1. svibnja ove godine, ne ratificiraju SSP svaka pojedinačno u svom parlamentu, Europska komisija će predložiti Vijeću "pojednostavljeni i ubrzani postupak", doznaje se iz izvora Europske komisije.

Komisija će predložiti Vijeću da izglasa odluku da "proširena EU-u prihvaća SSP" između Hrvatske i EU-a, dodaje isti izvor. Izglasa li Vijeće tu odluku, SSP će stupiti na snagu čim bude objavljen u službenom glasilu EU-a.

Takav prijedlog mogao bi se naći na dnevnom redu sastanka Vijeća ministara vjerojatno u studenom, dodaje isti izvor.

SSP je potpisan 29. listopada 2001. godine u Luxembourgu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙