FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: FISCHER I CIAMPI O PROMETNOM POVEZIVANJU

ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Novi austrijski predsjednik HeinzFischer, koji se u srijedu nalazi u službenom posjetu Rimu, italijanski predsjednik Carlo Azeglio Ciampi nakon razgovora u izjavamaza medije istaknuli su suglasnost u gotovo svim pitanjima agospodarske odnose dvije zemlje ocijenili odličnim, izvješćujeagencija ANSA.
ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Novi austrijski predsjednik Heinz Fischer, koji se u srijedu nalazi u službenom posjetu Rimu, i talijanski predsjednik Carlo Azeglio Ciampi nakon razgovora u izjavama za medije istaknuli su suglasnost u gotovo svim pitanjima a gospodarske odnose dvije zemlje ocijenili odličnim, izvješćuje agencija ANSA.

Italija je drugi gospodarski partner Austrije a odnosi bi mogli dobiti i dodatni poticaj izgradnjom tunela Brennero koji bi pridonio zaštiti okoliša na području Alpa i istovremeno riješio i europsko pitanje tranzitnog prometa. Ciampi je rekao kao je interes Italije uskladiti "slobodno kretanje robe i zaštitu okoliša" te da bi se na taj način, objedinjavajući i interese Slovenije i Hrvatske, "Jadran moglo vratiti njegovoj prirodnoj ulozi prometne poveznice s kontinentalnom i podunavskom Europom", prenosi agencija ANSA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙