FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Forum hrvatske sloge nije udruga nijedne političke stranke

SPLIT, 17. listopada 2004. (Hina) - Predsjednika Foruma hrvatske slogeDavorin Rudolf, reagirajući danas na oštro suprotstavljanje oporbe nasjednici Hrvatskog sabora, u petak, na izbor dva člana Foruma, MilanaRamljaka i Zdravka Tomca, za članove Povjerenstva za sprječavanjesukoba interesa, priopćio je kako je Forum građanska udruga, a nepolitička stranka.
SPLIT, 17. listopada 2004. (Hina) - Predsjednika Foruma hrvatske sloge Davorin Rudolf, reagirajući danas na oštro suprotstavljanje oporbe na sjednici Hrvatskog sabora, u petak, na izbor dva člana Foruma, Milana Ramljaka i Zdravka Tomca, za članove Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, priopćio je kako je Forum građanska udruga, a ne politička stranka.

"Forum je građanska udruga s ciljem promicanja sloge, zajedništva, tolerancije i dijaloga u Hrvatskoj. Nije politička stranka, niti je utemeljen na ideologijama, lijevoj ili desnoj", istaknuo je predsjednik Foruma hrvatske sloge, te dodao da je u Forum bilo učlanjeno i 12 zastupnika iz gotovo svih stranaka.

Također navodi da je nakon zadnjih parlamentarnih izbora Forum predložio Hrvatskome saboru svoje članove - ugledne političke i javne radnike za članove raznih saborskih odbora i radnih tijela. Od tih prijedloga čelništvo Sabora prihvatilo je nominiranje prof. Tomca i Ramljaka za članove Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa.

Davorin Rudolf podsjeća da je Milan Ramljak sveučilišni profesor i doktor znanosti. Bio je, uz ostalo, potpredsjednik hrvatske Vlade u četiri mandata, uključujući ratnu Vladu demokratskog jedinstva u vrijeme najgrublje agresije na Hrvatsku 1991.-92., bio je ministar pravosuđa, te veleposlanik hrvatski u Austriji i Njemačkoj. Nije član ni jedne političke stranke.

Zdravko Tomac je također sveučilišni profesor i doktor znanosti, publicist, objavio je 10-tak knjiga iz područja politike. Bio je, uz ostalo potpredsjednik Vlade demokratskog jedinstva, potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik saborskoga Vanjskopolitičkog odbora, vođa i ideolog SDP-a. Sada je član Stranke hrvatskih socijaldemokrata (SHS).

Navodeći u priopćenju te biografske podatke o Ramljaku i Tomcu, Davorin Rudolf postavio je pitanje "jesu li to nekompetentne osobe za članstvo u Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa?" te naglasio kako "ne razumije odakle nezadovoljstvo i srdžba nekih zastupnika zbog izbora u Povjerenstvo za praćenje sukoba interesa dva javna djelatnika koji nisu ni u jednoj stranci zastupljenoj u Saboru?"

Odbijajući sva "predstavljanja Foruma hrvatske sloge kao nekakve udruge u okrilju HDZ-a", predsjednik Foruma Davorin Rudolf podsjetio je da Forum ove godine od HDZ-ove Vlade nije dobio nikakve novčane poticaje koje Vlada daje civilnim udrugama. Podsjeća da ni prošle godine, Račanova Vlada nije dala ni kunu toj nevladinoj udruzi.

Također "odbili smo primiti novac iz inozemnih fondova, jer ne trčkaramo po stranim metropolama i ne tužakamo u inozemstvu vlastitu zemlju", navodi u priopćenju Davorin Rudolf.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙