FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

predsjednik mesić primio izaslanstvo udruge "krug"

ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić primio je izaslanstvo Hrvatske udruge poslovnih žena -Krug, priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika.
ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Hrvatske udruge poslovnih žena - Krug, priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika.

Udruga je osnovana 1992. i broji 208 članica od kojih je 35 posto menadžerica, a 65 posto privatnih poduzetnica. Udruga radi na unaprjeđenju poslovanja poduzetnica kroz razvoj komunikacijskog i informacijskog sustava, poticanje međusobne suradnje, organiziranja seminara, radionica, foruma i prezentacija.

"Cilj nam je, kroz širenje poduzetničkog duha, poticati razvoj hrvatskog gospodarstva", rekle su predstavnice izaslanstva i naglasile kako kroz svoju udrugu kroz dijalog i druženje testiraju i analiziraju nove poduzetničke ideje.

Predsjednika Mesića izvijestile su i o formiranju Jadransko-jonske komore, registrirane u Anconi, čiji su utemeljitelji gospodarske komore Splita i Ancone. U nju su uključene gospodarske komore iz sedam zemalja koje pripadaju jadransko-jonskom krugu i svaka od tih komora ima osobu zaduženu za promociju i poticanje ženskog poduzetništva. Osim toga, za svoje su projekte iz fondova EU-a dobile 250.000 eura za pomoć i umrežavanje ženskog poduzetništva, a Split će biti sjedište ženskog poduzetništva, okoliša i arbitražnog suda.

Predsjednik Mesić, koji je bio pokrovitelj obilježavanja Svjetskog dana poduzetnica u Hrvatskoj u svibnju, istaknuo je važnost sve većeg broja žena poduzetnica za razvoj hrvatskog gospodarstva te je podržao njihove aktivnosti. Kazao je također kako je primjetan rast udjela broja žena i u drugim segmentima društva: npr. u Hrvatskim oružanim snagama 15 posto, u odvjetništvu 35 posto, a u sudstvu čak 80 posto. Predsjednik Mesić naglasio je također važnost izrade dobrih projekata, s obzirom da u ovoj fazi priključivanja Europskoj uniji Hrvatska ima mogućnost koristiti sredstva iz predpristupnih fondova.

U izaslanstvu Udruge poslovnih žena Krug su bile: Vlasta Hautz Maričić, predsjednica, Renata Muhek, predsjednica Izvršnog odbora, zatim članice Izvršnog odbora Biserka Preininger-Fižulić, Dijana Vranković-Zoričić, Marija Šola, Dunja Konjevod i Jadranka Radovanić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙