FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završio Turistički forum kontinentalne Hrvatske

VINKOVCI,15. listopada(HINA) - Drugi turistički forum kontinentalneHrvatske, na kojemu je sudjelovalo 50- tak predstavnika turističkihzajednica, županijskih gospodarskih komora, turističkih agencija idrugih predstavnika turističke djelatnosti u kontinentalnom dijeluHrvatske, završio je danas u Vinkovcima.
VINKOVCI,15. listopada(HINA) - Drugi turistički forum kontinentalne Hrvatske, na kojemu je sudjelovalo 50- tak predstavnika turističkih zajednica, županijskih gospodarskih komora, turističkih agencija i drugih predstavnika turističke djelatnosti u kontinentalnom dijelu Hrvatske, završio je danas u Vinkovcima.

Organizatori Turističkog foruma, održanog na temu "Kulturni turizam", su Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Vukovar.

"Na Turističkom forumu na vrlo kvalitetan način razgovaralo se o razvoju kulturnog turizma na kontinentu, te je na praktičan način prikazao kako treba kreirati i prezentirati kulturni turistički proizvod", izvijestila je direktorica Ureda Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije, Rujana Bušić.

Kroz niz predavanja stručnjaka iz Instituta za turizam, te na radionicama o tome kako osmisliti kulturni turistički proizvod i ponuditi ga na tržištu, sudionici Turističkog foruma stekli su dragocjena iskustva koja će im pomoći u budućem radu, dodala je.

Koliko je važno tržištu dobro prezentirati kulturni turistički proizvod direktorica županijske Turističke zajednice pokazala je na primjeru Vinkovaca. Naime, iako se on nalazi na ostatcima velikog i značajnog rimskog naselja, to u gradu nigdje nije vidljivo, rekla je Rujana Bušić.

"Međutim, kroz suradnju sa Gradskim muzejom koji čuva brojne nalaze rimske kulture s ovog područja, i turističkom agencijom Mystik tours iz Zagreba, kreirali smo prepoznatljiv vinkovački kulturni turistički proizvod, i spremni smo ga ponuditi turističkom tržištu", kazala je predsjednica županijske Turističke zajednice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙