FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CRANS MONTANA FORUM IDUĆE GODINE U ZAGREBU

ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - U Zagrebu će se 13. travnja idućegodine održati Crans Montana forum, a njegova glavna tema bit ćeeuropske perspektive i regionalni odnosi, najavili su danas hrvatskiministar vanjskih poslova Miomir Žužul i predsjednik Crans Montanaforuma Jean Paul Carteron.
ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - U Zagrebu će se 13. travnja iduće godine održati Crans Montana forum, a njegova glavna tema bit će europske perspektive i regionalni odnosi, najavili su danas hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul i predsjednik Crans Montana foruma Jean Paul Carteron.

Carteron, koji je u Banskim dvorima razgovarao i s premijerom Ivom Sanaderom, potvrdio je da je s hrvatskim Ministarstvom vanjskih poslova sklopljen Sporazum da se u travnju 2005. u Zagrebu organizira taj, jedan od najvećih međunarodnih foruma, po istom konceptu kako se održava u Crans Montani i Monacu.

Na forum će, kao što je uobičajeno, biti pozvani lideri iz područja politike i gospodarstva, kazao je Žužul, a Carteron ističe da su već neformalno pozvani predstavnici vlada, te međunarodnih organizacija i tvrtki koje žele razviti suradnju s Hrvatskom.

Na forumu u Zagrebu razgovarat će se o globalnim i regionalnim temama, te svim ostalim mogućnostima suradnje, najavio je Carteron.

Istaknuo je da će Europa koja se proširuje imati nekoliko centara gravitacije. Hrvatska će biti jedan od takvih centara i odluka je da se Hrvatska, Zagreb, nađe među tih nekoliko centara gravitacije, kazao je Carteron.

On ističe da je Hrvatska posljednjih nekoliko godina bila u vrlo teškoj situaciji zbog razloga koji su izvan nje, čak i izvan EU.

Po našoj procjeni Hrvatska je već trebala biti članica EU zbog svojih političkih, gospodarskih rezultata, zrelosti Vlade da provede što je potrebno, rekao je Carteron dodajući da je Hrvatska i primjer ostalim zemljama u okruženju.

Mogućnost organiziranja Crans Montana foruma na globalnoj i regionalnoj razini u Hrvatskoj te mogućnost otvaranja Regionalnog centra foruma u Zagrebu najavljena je na godišnjem sastanku Crans Montana foruma u lipnju ove godine, na kojemu je sudjelovao i ministar Žužul.

(Hina) xbn/xum yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙