FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POČEO SUMMIT AZIJA-EUROPA

HANOJ, 8. listopada 2004. (Hina/AFP) - Peti sastanak na vrhu ForumaAzija-Europa (ASEM), od ove godine bogatijeg za 13 novih članica,otvoren je u petak u vijetnamskoj prijestolnici Hanoju.
HANOJ, 8. listopada 2004. (Hina/AFP) - Peti sastanak na vrhu Foruma Azija-Europa (ASEM), od ove godine bogatijeg za 13 novih članica, otvoren je u petak u vijetnamskoj prijestolnici Hanoju.

ASEM, zamišljen kao forum dijaloga u cilju promicanja gospodarskih veza dvaju kontinenata, povećao je broj članica s 25 na 38. U forum su ušle tri azijske zemlje, Laos, Kambodža i Mianmar (bivša Burma), te 10 novih članica Europske unije. Mianmar je primljen unatoč protivljenju EU koja namjerava osnažiti sankcije protiv te zemlje jer nije pozitivno odgovorila na zahtjeve za demokratizacijom.

"Namjeravamo iskoristiti ovaj skup za jačanje multilateralne suradnje i razgovarati o središnjoj političkoj ulozi UN-a u svijetu", najavio je vijetnamski predsjednik Tran Duc Luong, otvarajući summit.

Međunarodne teme, poput situacija u Iraku, Sjevernoj Koreji i borba protiv terorizma također će dominirati rapsravama u Hanoju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙