FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVLJEN HRVATSKI FORUM 'HRVATSKA 21 - U EUROPI I SVIJETU'

ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Na dvodnevnom IX. Hrvatskomforumu, koji će se održati 21. i 22. listopada u Zagrebu, glavna ćetema biti koncepti 'budućnosnog društva' te inicijativa za GlobalniMarshallov plan', najavio je na današnjoj konferenciji direktor tvrtkeIntercon, organizatora foruma, Josip Baotić.
ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Na dvodnevnom IX. Hrvatskom forumu, koji će se održati 21. i 22. listopada u Zagrebu, glavna će tema biti koncepti 'budućnosnog društva' te inicijativa za Globalni Marshallov plan', najavio je na današnjoj konferenciji direktor tvrtke Intercon, organizatora foruma, Josip Baotić.

'Budućnosno društvo', odnosno društvo sposobno za budućnost, za razliku od razvijenog kapitalističkog, odnosno vlasničko-potrošačkog društva je oblik organizacije suživota kojem je svrha samo stvaranje novih vrijednosti, kazao je Baotić.

Forum bi, pak, trebao biti mjesto na kojem će prvenstveno najodgovornije osobe u odlučivanju - od politike, preko znanosti do gospodarstva, moći preispitati da li Hrvatska, kao zemlja u tranziciji, ide u tom smjeru formiranja tržišnog gospodarstva sa jakom socijalnom dimenzijom, dodao je Baotić.

Središnja tema foruma, koji se ove godine održava pod nazivom "Hrvatska 21 - u Europi i svijetu: Budućnosno društvo - čovjek, vrjednote i tehnologija", bit će predstavljanje inicijative za Globalni Marshallov plan, odnosno koncept ulaganja oko tisuću milijardi američkih dolara u svrhu ostvarivanja održivog razvoja u svijetu.

Ovaj je koncept prema Baotićevim riječima već predstavljen u 15-ak zemalja, a ovih bi dana trebao biti promoviran i pred Europskom komisijom, budući bi Europska unija trebala biti nositelj projekta.

Stoga bi na forumu trebalo biti riječi kako Hrvatska na svom putu u EU može sudjelovati u tome, zaključio je Baotić.

Pokrovitelji IX. Hrvatskog foruma su predsjednik Republike Hrvatske te ministarstva znanosti, poljoprivrede, zdravstva, mora, vanjskih poslova te europskih integracija, a Baotić je najavio i kako će na njemu sudjelovati i sami začetnici spomenutih koncepata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙