FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar gospodarstva o programu poticanja poduzetništva

ŠIBENIK, 5. listopada 2004. (Hina) - Prva od 21 javne tribine onacionalnom programu poticanja poduzetništva, što ih za sadašnje ibuduće poduzetnike organizira Ministarstvo gospodarstva, rada ipoduzetništva u svim hrvatskim županijama, održana je večeras uŠibeniku.
ŠIBENIK, 5. listopada 2004. (Hina) - Prva od 21 javne tribine o nacionalnom programu poticanja poduzetništva, što ih za sadašnje i buduće poduzetnike organizira Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u svim hrvatskim županijama, održana je večeras u Šibeniku.

"Šibenik nismo slučajno izabrali za mjesto naše prve tribine. Šibensko-kninska županija jedna je od prvih u Hrvatskoj koje su s Ministarstvom i poslovnim bankama potpisale ugovor o kreditnim linijama za poduzetnike, a osobno smatram da su njezine mogućnosti za razvoj malog i srednjeg poduzetništva velike", rekao je ministar Branko Vukelić pred brojnim posjetiteljima tribine u dvorani kina "Šibenik".

Govoreći o Nacionalnom programu poticanja poduzetništva, ministar Vukelić je podsjetio na važnost gradnje poduzetničkih zona, bez kojih nema razvoja malog i srednjeg poduzetništva.

Naglasio je kako su za poduzetnike vrlo bitni takvi komunalno uređeni prostori, koji su jeftini za gradnju pogona. Dodao je kako će država nepovratno sufinancirati izradbu projektne dokumentacije i gradnju infrastrukturnih objekata u tim zonama.

Ministar gospodarstva podsjetio je i na povoljne kreditne linije, koje zahvaljujući državnim i županijskim potporama, omogućuju poduzetnicima podizanje zajmova s kamatama od dva do četiri posto te na nepovratne državne potpore, koje za poduzetnike početnike iznose do 46.000, a za izumitelje i do 115. 000 kuna.

"Razvoj malog i srednjeg poduzetništva u svim je zemljama, pa tako i u Hrvatskoj, pokretač gospodarskog razvoja i novih radnih mjesta. Zato vas pozivam, posebno mlade, da se uključite u jedan od projekata koje nudi Ministarstvo gospodarstva", kazao je u Šibeniku Branko Vukelić.

O poticanju ulaganja u poljoprivredi i turizmu na tribini su govorili Stjepan Mikolčić, pomoćnik ministra poljoprivrede i šumarstva, te Jasminka Marković, voditeljica Odsjeka za razvojne programe u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka.

Ministar Vukelić sastao se u Šibeniku i sa županom Dujom Stančićem i predstavnicima gradova i općina u Šibensko-kninskoj županiji.

Nakon zatvorena sastanka u izjavi za novinare naglasio je kako će za petnaestak dana prostor buduće gospodarske zone u Podima biti u vlasništvu grada Šibenika te da će Ministarstvo novčano pomoći gradnju te zone. Za početak , dodao je, država će uložiti osam milijuna kuna u energetski priključak.

"Vjerujem da će već iduće godine Podi imati svu potrebnu infrastrukturu te da će ta zona donijeti boljitak šibenskom kraju", istaknuo je ministar gospodarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙