FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSIJEK: UGOVORI O KREDITIRANJU PROGRAMA "LOKALNI PROJEKTI"

OSIJEK, 5. listopada 2004. (Hina) - Osječko-baranjska županija danas jesa sedam poslovnih banaka potpisala ugovore o provedbi projekta"Lokalni projekti razvoja - poduzetnik".
OSIJEK, 5. listopada 2004. (Hina) - Osječko-baranjska županija danas je sa sedam poslovnih banaka potpisala ugovore o provedbi projekta "Lokalni projekti razvoja - poduzetnik".

Riječ je o novoj kreditnoj liniji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, s kojim je ova županija nedavno potpisala ugovor o provedbi toga programa, gdje će se u sufinanciranje kamata, uz ovo Ministarstvo i Županiju, uključiti i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Župan Krešimir Bubalo kazao je da će kamata za krajnje korisnike tako iznositi 4 posto, a za hrvatske branitelje, mlade poduzetnike i žene poduzetnice 2 posto.

Napomenuo je kako se očekuje ukupni kreditni potencijal od 220 milijuna kuna, od čega je Županija iz svog ovogodišnjeg proračuna izdvojila oko 5 milijuna kuna.

Kako je istaknuto, rok otplate bit će do 10 godina, uz poček od dvije godine, kreditna sredstva moći će se koristiti i za refinanciranje ranije preuzetih obveza, a osim dosadašnjih instrumenata osiguranja, poduzetnici će moći koristiti i jamstva Hrvatske agencije za malo gospodarstvo (HAMAG).

U Županijskom poglavarstvu istaknuli su kako očekuju da će poduzetnici dobiti povoljne kredite za daljnji razvoj gospodarstva u Županiji te najavili da će natječaj biti raspisan u subotu, 9. listopada, dok će se Povjerenstvo za provedbu projekta imenovati idućeg tjedna.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙