FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Vukelić u Dubrovniku

DUBROVNIK, 7. listopada 2004. (Hina) - Nakon Šibenika i Splitaministar gospodarstva i poduzetništva Branko Vukelić danas je i uDubrovniku predstavio programe Ministarstva za poticanjepoduzetništva i obiteljskog ugostiteljstva.
DUBROVNIK, 7. listopada 2004. (Hina) - Nakon Šibenika i Splita ministar gospodarstva i poduzetništva Branko Vukelić danas je i u Dubrovniku predstavio programe Ministarstva za poticanje poduzetništva i obiteljskog ugostiteljstva.

Hrvatska je kandidat za Europsku uniju i to je još jedna velika prilika za naše gospodarstvo, rekao je Vukelić i dodao kako za to treba stvoriti konkurentno gospodarstvo, nove tehnologije i visoko kvalitetan proizvod.

Program Ministarstva obuhvaća gradnju poduzetničkih zona, povoljne zajmove s kamatama od dva do četiri posto, državna jamstva do 80.000 kuna za poduzetnike bez vlastita kapitala i imovine, te nepovratne novčane potpore do 135.000 kuna. Projekti su, kazao je Vukelić, usmjereni na proizvodnju, što je do sada bilo zanemareno, a nužan je preduvjet razvoja. Jedna od novosti u Programu u usporedbi s prijašnjim jest da na državno jamstvo imaju pravo i poljoprivrednici, rekao je.

Poduzetnici iz Dubrovačko-neretvanske županije razgovarali su s ministrom o svojim teškoćama i projektima, a on ih je pozvao da iskoriste poticaje te upozorio da treba ukloniti administrativne zapreke kako bi poduzetnici mogli nesmetano poslovati.

Kako je Dubrovačko-neretvanska županija izrazito turistička, predstavljen je i program poticanja obiteljskoga ugostiteljstva, cilj kojega je razvijati obiteljski turizam, smanjiti sivu ekonomiju i produžiti turističku sezonu. Naglasak je na malim obiteljskim hotelima i domaćem proizvodu, a zajmove s dvogodišnjim počekom, kamatama od dva do četiri posto i rokom otplate do 20 godina mogu dobiti isključivo registrirane djelatnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙