FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POČEO EUROPSKI DAN PODUZETNIKA

ZAGREB, 5. listopada 2004. (Hina) - Europski dan poduzetnika, dvodnevnameđunarodna konferencija o malom i srednjem poduzetništvu, započela jedanas u Zagrebu.
ZAGREB, 5. listopada 2004. (Hina) - Europski dan poduzetnika, dvodnevna međunarodna konferencija o malom i srednjem poduzetništvu, započela je danas u Zagrebu.

Na konferenciji pod radnim nazivom 'Poticanje društvene kohezije kroz socijalno poduzetništvo', stručnjaci iz 14 zemalja razmijenit će iskustva, prezentirati ideje i rješenja koja mogu pomoći u ubrzanom razvoju poduzetništva i ulozi poduzetništva u razvoju cjelokupnog društva.

Organizator skupa je Udruga malih i srednjih poduzetnika, a suorganizatori njemačka zaklada Konrad Adenauer i Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski u kojoj se skup održava.

Govoreći na otvaranju skupa, pomoćnik ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Ivan Bračić naglasio je da je uz druge mjere za poticanje poduzetništva ključna uspostava pozitivnog poduzetničkog ozračja.

"Poduzetništvo još nije u dovoljnoj mjeri u Hrvatskoj način razmišljanja i života"", ocijenio je Bračić. Po njegovu mišljenju, u promjeni takva stanja glavnu ulogu ima obrazovni sustav kojega, kako je ocijenio, treba prilagoditi potrebama gospodarstva.

Europski dan poduzetnika (The European Day of the Enterpreneur - EDE) održava se po preporuci Europske komisije od 1999. godine, a Zagreb je 36. europski grad domaćin.

Inicijativa Europske komisije pokrenuta je kako bi mnogobrojne konferencije o malom i srednjem poduzetništvu koje se održavaju u brojnim europskim gradovima bile organizirane na isti način. Tako se, pojasnila je Katarina Jagić, otvara mogućnost usporedbe njihovih rezultata.

Cilj svake pojedine konferencije je da grad organizator iznese vlastita iskustva u razvoju malog i srednjeg poduzetništva, kako bi se identificirale najbolje prakse u njegovu poticanju i donijele preporuke nadležnim institucijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙