FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PUTIN U KINI O TRGOVINSKIM ODNOSIMA DVIJU ZEMALJA

PEKING, 14. listopada 2004. (Hina) - Ruski predsjednik Vladimir Putin učetvrtak je doputovao u posjet Kini čiji je cilj potaknuti trgovinuizmeđu dviju zemalja, izvijestili su mediji.
PEKING, 14. listopada 2004. (Hina) - Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je doputovao u posjet Kini čiji je cilj potaknuti trgovinu između dviju zemalja, izvijestili su mediji.

Oprezan u pogledu eventualnih obećanja koja ne bi mogao ispuniti kada je riječ o trgovini naftom i plinom, Putin je isključio mogućnost kojoj se nadao Peking, a odnosi se na izgradnju naftovoda koji bi "krenuo" iz zapadnog Sibira, te nije spominjao 18 milijardi dolara vrijedan projekt prijenosa plina prema Kini, zemlji najbržeg gospodarskog razvoja u svijetu, te Južnoj Koreji.

"Naša međusobna trgovina razvija se vrlo brzo. U skoroj budućnosti mogli bismo doseći trgovinsku razmjenu od 20 milijardi dolara godišnje", rekao je Putin kineskim novinarima.

Ruski ekonomski stručnjaci rekli su da bi trgovinska razmjena već ove godine mogla doseći 20 milijardi dolara, u odnosu na prošlogodišnjih 15,7 milijardi, a do 2008. godine čak 60 milijardi dolara.

Trgovina između Moskve i Pekinga polagano je rasla od kraja 80-tih kada su dvije države okončale dva desetljeća dugo razdoblje međusobnih neprijateljstava u borbi za nadmoć među komunističkim državama, te su proglasili početak strateškog partnerstva.

Trgovinskim odnosima između dviju zemalja još uvijek dominiraju ruska energija i kineske sirovine, ali i trgovina oružjem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙