FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KINA NAJVEĆI SVJETSKI PRIMATELJ IZRAVNIH STRANIH INVESTICIJA

BANGKOK, 22. rujna 2004. (Hina/Dpa) - Privukavši lani 54 milijardidolara vrijednih izravnih inozemnih investicija, Kina je premašila SADkao tradicionalno najvećeg svjetskog primatelja, koji je u tomerazdoblju privukao 29,8 milijardi dolara novih investicija, objavilisu danas Ujedinjeni narodi (UN).
BANGKOK, 22. rujna 2004. (Hina/Dpa) - Privukavši lani 54 milijardi dolara vrijednih izravnih inozemnih investicija, Kina je premašila SAD kao tradicionalno najvećeg svjetskog primatelja, koji je u tome razdoblju privukao 29,8 milijardi dolara novih investicija, objavili su danas Ujedinjeni narodi (UN).

"Isključujući Luksemburg, preko kojeg se transferiraju investicije, Kina je postala najveći svjetski primatelj izravnih stranih ulaganja (FDI) u svijetu, kako je njihov pritok u SAD, tradicionalnog predvodnika u primanju FDI-ja, u 2003. smanjen", stoji u priopćenju UN-ove Konferencije o trgovini i razvitku (UNCTAD).

Po njezinom najnovijem Izvješću o ulaganjima u svijetu, vrijednost FDI privučenih u Kinu porasla je neznatno u odnosu na 2002. kada je dosegnula 52,7 milijardi dolara.

Inače, već treću godinu za redom globalni pritok FDI-ja nastavlja se smanjivati, spustivši se lani na 560 milijardi dolara, najniže od 1998.

U SAD, tradicionalnom magnetu za strana ulaganja, FDI su smanjene s 62,9 milijardi dolara u 2002. na 29,8 milijardi lani. Najveće smanjenje izravnih stranih investicija lani je zabilježeno u razvijenim državama, dok je u azijsko-pacifičku regiju njihov pritok porastao s 94 milijarde u 2002. na 107 milijardi dolara lani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙