FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUSI U ANKETI NAJBOLJIM SAVEZNIKOM PROGLASILI NJEMAČKU

MOSKVA, 11. listopada 2004. (Hina/dpa) - Većina Rusa smatra Njemačkunajbližim saveznikom svoje zemlje, unatoč povijesti obilježenoj vojnimsukobima, a najvećom opasnošću ocjenjuju Sjedinjene Američke Države,pokazali su rezultati istraživanja javnog mnijenja koje je uponedjeljak objavila njemačka agencija dpa.
MOSKVA, 11. listopada 2004. (Hina/dpa) - Većina Rusa smatra Njemačku najbližim saveznikom svoje zemlje, unatoč povijesti obilježenoj vojnim sukobima, a najvećom opasnošću ocjenjuju Sjedinjene Američke Države, pokazali su rezultati istraživanja javnog mnijenja koje je u ponedjeljak objavila njemačka agencija dpa.

U anketi službe VTsIOM, 16 posto od 1.500 ispitanika obuhvaćenih istraživanjem izjasnilo se za Njemačku kao najboljeg saveznika Rusije. Drugo mjesto s 12 posto glasova podijelile su Francuska i Bjelorusija, slijede Ukrajina s devet posto, SAD s osam i Kina sa sedam posto glasova ispitanika.

Kao najveću inozemnu prijetnju Rusiji četvrtina ispitanih ocijenila je SAD, a sedam posto ih na tom mjestu vidi arapske zemlje i Čečeniju, koja je za potrebe ankete bila izdvojena iz Rusije.

Pet posto ispitanika najveću prijetnju vidi u Kini, tri posto u Gruziji, a po dva posto u Afganistanu, Iraku, Japanu i Velikoj Britaniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙