FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 9. listopada 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 9. listopada 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

NEW YORK - Dvije mačke klonirane u Kaliforniji stigle su limuzinom na Manhattan gdje će se prvi put pojaviti na godišnjoj izložbi u Madison Square Garednu koja svake godine privlači brojne ljubitelje životinja. Četveromjesečne klonirane mačke Tabouli i Baba Ganoush dočekane su kao prave zvijezde. Premda su genetski duplikati mačke Tahini, klonovi nemaju istu majku, a u New York ih je u odvojenim kavezima dopremila tvrtka u kojoj su stvorene - Genetic Savings and Clone. Predsjednik tvrtke Lou Hawthorne rekao je da uskoro očekuju još mačića, te da tvrtka naplaćuje 50.000 dolara za kloniranu mačku, a između 295 i 1395 dolara za čuvanje mačjega genetskog materijala.

LOS ANGELES - Američka pop zvijezda Britney Spears ispunila je sve potrebne dokumente kako bi njezin brak s plesačem Kevinom Federlineom postao zakonski valjan. "Vjenčani su zakonski, svi su dokumenti ispunjeni", kazala je glasnogovornica pjevačice Leslie Sloane. Valjanost drugog braka Britney Spears osporavao je list "US Weekly" koji je tvrdio da se Britney lažno vjenčala. Pjevačica i njezin zaručnik Kevin Federline priznali su listu "People" da nisu ispunili potrebne dokumente. "Znam da nismo potpuno zakonski vjenčani, ali duhovno mi smo u braku", izjavila je tada Britney za "People" koji joj je platio dva milijuna dolara za prava za fotorafije s vjenčanja.

BANGKOK - Konvencija o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama UN-a zabranila je u petak u Bankoku komercijalnu trgovinu rijetkom vrstom dupina Irrawaddy i rijetkim kaktusom 'hoodia' . Mali azijski dupin uvršten je na listu na kojoj su ugrožene vrste poput tigrova i velikih majmuna, a komercijalna se trgovina dopušta samo u iznimnim slučajevima. Uvrštenjem na listu katusa 'hoodia' , poznatog po tome da ublažava glad, afričke zemlje će moći kontrolirati trgovinu tom rijetkom biljkom koju očajnički traže proizvođači lijekova, nadajući se da će zaraditi gomile novca novim lijekom u borbi protiv debljine. Kina i SAD traže zaštitu tise, čija se supstanca nalazi u jednom od najprodavanijih lijekova za kemoterapiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙