FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U RUSIJI UNIŠTENO 40 MILIJUNA KRIVOTVORENIH CIGARETA

MOSKVA, 7. listopada 2004. (Hina/AFP) - Ruske su vlasti uništile 40milijuna cigareta koje su se pod lažnim etiketama proizvodile nedalekood Rjazana (dvjesto kilometara jugoistočno od Moskve), gdje suzaplijenjene u siječnju 2003., izjavio je u četvrtak Tom Thomson,dopredsjednik udruge za prava intelektualnog vlasništva (CIPR).
MOSKVA, 7. listopada 2004. (Hina/AFP) - Ruske su vlasti uništile 40 milijuna cigareta koje su se pod lažnim etiketama proizvodile nedaleko od Rjazana (dvjesto kilometara jugoistočno od Moskve), gdje su zaplijenjene u siječnju 2003., izjavio je u četvrtak Tom Thomson, dopredsjednik udruge za prava intelektualnog vlasništva (CIPR).

"Ovim su pothvatom ruske vlasti poslale jasnu poruku krivotvoriteljima da se proizvodnja i krijumčarenje lažnih proizvoda neće dopustiti", kazao je Thomson u priopćenju CIPR-a, organizacije koja radi na suzbijanju krivotvorenja u Rusiji, u baltičkim državama i u zemljama Zajednice neovisnih država (ZND).

Kako se navodi u priopćenju, ruski su redarstvenici početkom 2003. u suradnji s američkom duhanskom supertvrtkom Philp Morris International, utvrdili da se cigarete Marlboro i L&M proizvode u tvornici u Rjazanu za izvoz u zemlje Europske unije. Policajci iz odjela za suzbijanje gospodarskog kriminala zaplijenili su tada krivotvorenu robu u vrijednosti od 5 milijuna dolara, kako navodi ministarstvo unutarnjih poslova.

Prema podacima financijske policije, svaka treća cigareta koja se proda u Rusiji je krivotvorina, bilo da je riječ o stranim ili ruskim markama.

U srpnju je zamjenik američkog državnog tajnika za trgovinu William Lash ocijenio da američko gospodarstvo zbog prodaje krivotvorene robe u Rusiji svake godine trpi štetu od milijardu dolara, pa je zatražio od ruskih vlasti odlučniju borbu s nepoštovanjem autorskih prava.

"Rusija i Kina su jedine zemlje koje krivotvorenjem pričinjaju štetu veću od milijardu dolara" američkom gospodarstvu, istaknuo je američki dužnosnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙